Училища от Хасковско в конкурс на здравното министерство

Хасково
Ученици

102 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс “Посланици на здравето”.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс “Проектът на нашия клас за живот без тютюн”. Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2018 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на Министерство на здравеопазването.

Във възрастовата група 5 – 8 клас участва проектът “Здравето е нашата мисия” на хасковската Професионална гимназия по туризъм “Александър Паскалев” с ръководител Пенка Георгиева, както и проектът “Не сме различни” на димитровградската Професионална гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” с ръководител Румяна Монева. В трета възрастова група 9 – 12 клас участва проектът “Мисия Здраве, код червен” на свиленградската Професионална гимназия по селско стопанство и икономика “Христо Ботев” с ръководители Мария Николова и Аксиния Стоянова.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.