Регион

Спипаха над 2 млн. акцизни бандерола в тайници на камион

2 190 000 акцизни бандерола за тютюневи изделия с надписи на Република Беларус иззеха митническите и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Акцизните бандероли са открити при митническа проверка в тайници на камион с чуждестранна регистрация, управляван от молдовски гражданин. Товарният автомобил с влекач е пристигнал на Митнически пункт „Капитан Андреево“ на трасе „Входящи товарни автомобили“ със стоки от Турция за Латвия през България. Пред българските митнически служители шофьорът е заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар.

При извършената митническа проверка на камиона със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват подозрителна плътност и съдържание в две зони на ремаркето. При последвалата физическа проверка, митничарите откриват в тези зони специално изградени тайници, които представляват двойно дъно на два шкафа за инструменти. В тайниците са открити общо 73 пакета, обвити с кафява хартия и съдържащи по-малки пакети с общо 2 190 000 броя акцизни бандерола за тютюневи изделия с надписи на Република Беларус.

Акцизните бандероли са иззети с протокол. Срещу шофьора на камиона -молдовски гражданин с инициали V. S. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button