Любопитно

Конуш с албум на дълголетниците

86 души наброява списъкът на жителите на хасковското село Конуш, достигнали възраст над 90 години. Сред тях има и такива, които си отишли от този свят, прехвърлили стоте.

Данни за дълголетниците са събрани в албум, дарен на Регионалния исторически музей в Хасково. Автор е неуморимият изследовател на местната история Марчо Латунов, бивш дългогодишен кмет на селото, активен общественик. Екземпляр от скромния албум, подвързан в папка, е подарен и на читалище „Пробуда“ в Конуш.

Марчо Латунов е събрал сведенията от гражданските регистри, черковните книги, архиви. Съдействие са оказали и потомци на дълголетниците. Публикувани са и снимки.

Изучаването и опознаването на родния край разкрива изворите на живота – затрупан от времето и дори забравен завинаги, казва авторът, който продължава да издирва интересни факти и да възкресява върху белия лист миналото на Конуш.

Албум

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button