НАП запечатва 4 обекта в Хасковско

Хасково
НАП

Списъци на търговските обекти в страната, подлежащи на запечатване и тяхното местонахождение са достъпни от началото на годината в интернет страницата на НАП.

В специално създадена рубрика на електронен адрес www.nap.bg , в секция “Полезно” може да се извърши справка за всеки обект, в който органите по приходи на НАП са установили данъчни нарушения, заради които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

От предвидените за запечатване 81 обекта в страната 4 са в Хасковска област. Това са два офиса в областния град, маса за търговия на пазара в Димитровград и обект в стопански двор в село Тракиец.

През 2017 година бяха отчетени опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка. Това ставаше чрез прехвърляне на стопанисването на обекта в рамките на ден на друго юридическо лице, включително преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с наемодатели и доставчици.

С последните промени в закона за ДДС бе прието, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва, което значително ще намали опитите за заобикаляне на закона, са очакванията на НАП. Условието за това е към момента на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че предстои такава административна мярка. С обявяването на подлежащите на запечатване обекти в сайта на НАП, се счита, че лицето знае за запечатването. Същото ще се счита и при поставянето на трайно закрепено съобщение на търговския обект, подлежащ на запечатване.

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.