Регион

Две местни инициативни групи получават финансиране

25 местни инициативни групи от страната са одобрени за финансиране от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Сред тях е МИГ „Стамболово-Кърджали“. Разработената стратегия за местно развитие е с териториален обхват всички селища в община Стамболово и 54 села в област Кърджали. Целта е развитие на конкурентноспособна икономика, базирана на местни ресурси и осигуряваща заетост и по-високи доходи, подобряване на средата за живеене и бизнес при опазване на природните богатства. Приоритетите в стратегията са развитие на устойчиво земеделие и преработващ отрасъл, насърчаване на туризма, осигуряване на приобщаваща образователна среда, подобряване на облика на населените места. Отделено е място и на опазването на застрашени от изчезване биологични видове.

Одобрена за финансиране е и стратегията на МИГ „Свиленград-Ареал“, целяща подобряване конкурентостта на селското стопанство и на малки и средни предприятия на територията на общината, повишаване на ефективността на местната икономика, подобряване условията за живот, съхраняване на културния потенциал.

В списъка с резервите е МИГ-Тополовград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button