Проектобюджетът на Хасково за 2018-та не е обявен в срок. Кметът: Ще го качим

Хасково
Община

Проектобюджетът на Община Хасково за 2018-та година все още не е обявен, въпреки че това е трябвало да стане отдавна.

Според Закона за публичните финанси и общинската наредба за бюджета кметът на общината представя проекта на бюджет за публично обсъждане от местната общност в срок не по-късен от 30 ноември, като оповестява датата на обсъждането най-малко 7 дни предварително на интернет страницата на общината и в местните средства за масово осведомяване.

Наредбата задължава общинската администрация проектът за бюджет да се публикува на страницата на община Хасково. В Закона пък се казва, че за неизпълнение на задължение за публикуване на информация или на документи на интернет страница, предвидено в закона, виновното длъжностно лице се наказва с глоба от 100 до 500 лв., а при повторно нарушение на нарушителя се налага глоба в двоен размер.

В този случай, без да е ясен проектът за бюджет, публичното му обсъждане, което е обявено за петък се обезмисля, коментираха пред Haskovo.info юристи.

По проекта за бюджет все още се работи и утре ще бъде качен на сайта на общината. Така съм разпоредил, заяви пред Haskovo.info кметът Добри Беливанов.

Още новини

loading...

8 коментара

  • Абе вие две години вече работите а нищо не сте свършили.С бюджет или без бюджет за нищо не ставате.

  • Ааабее тоя ДЪРТАК НЕКАДЪРЕН ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ,БЕ!!!!ДОКОКА,БЕ КАУНЬЕ БРАТЯ!?!?!?!?

  • Беливанов,ти лъжеш гражданите на цяла община,ми защо почиваха твойте финансисти цяла седмица ,а не работиха? Малко ли пачки им раздаде за Коледа,или и да работят и да не работят се тая,толкова можем.Братя кауни,какво ще кажете!

  • Познайте кои служителки в общината нагласят документите на конкурсите в момента

  • Таня домакинката да каже , в коя кръчма изпиха с дъртата пияница Беливанов парите от 400 -те радиатота, които откраднаха и продадоха за скрап. А дъртия парцал некадърен я прикрива. Цялата му администрация е дъно и не разбира от нищо. Главната счетовосителка 2 и 2 не може да сметне колко прави без елка.,а вие бюджет искате да има. Беливанов ти си най-долното същество, позор си. Да си кмет не е само да ходиш да раздаваш гипсови Богородици и монети. Ходи си!

  • Срамувам се от ставащото в Хасково,от некадърното управление и от заспалия кмет,от това че гласувах за вас и вярвах във вас! Стига агония,дайте си оставката и да отиваме на избори,това вече не се търпи. Що за дебелоочие?!

  • На всички граждани на град Хасково това им се пада, като не мислехте като гласувахте, сега няма смисъл да коментирате

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.