Любопитно

Академично издание публикува статия на археолога Станислав Илиев

Проучване на археолога Станислав Илиев, главен уредник в Хасковския исторически музей, е включено в сборник в чест на 65-годишнината на проф. Петър Делев – дългогодишен преподавател по антична история.

Изданието съдържа 54 статии от областта на античната история, археология, нумизматика, средновековната и съвременна история, посветени на миналото на древна Месопотамия, Фригия, Тракия, Македония, Елада, Византия или съвременна България. Станислав Илиев представя свои изследвания на места за добив на плочи, предназначени за строеж на долмени в района на Сакар планина.

Както Haskovo.info писа, преди няколко месеца община Тополовград представи дигитализирани мегалитни паметници на научен форум в Нов български университет.

Сборникът е издание на Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на Националния археологически институт с музей при БАН. Отпечатан е от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button