Регион

До дни обвинителният акт срещу участниците в бунта в Харманли влиза в съда

Районна прокуратура – Харманли е изготвила обвинителния акт спрямо 21 афганистанци, за участие в бунта в бежанския лагер на 24 ноември 2016 г., съобщават от държавното обвинение.

Тогава обвиняемите оказаха съпротива на полицията и жандармерията, повредиха и унищожиха сгради, съоръжения и оборудване (халета № 9, 10 и 11, столова, нов приемателен център и баня) и 52 бетонни колчета, 5 осветителни тела и 30 кранове. Щетите възлизат на 83 543 лв., като е повреден и специализиран водоносен автомобил MOL, като тук щетите са за 1 551 лв.

По делото, в качеството на свидетели, са били разпитани общо 62 лица, назначени и изготвени са били видео-техническа и лицево-идентификационна експертиза, комплексна оценъчна експертиза и 21 съдебномедицински експертизи.

Относно причинените телесни повреди на пострадалите полицейски служители, участвали в опазването на обществения ред по същото време, материалите са отделени в други две досъдебни производства.

На 29 декември 2017 г. Районна прокуратура-Харманли е изготвила обвинителен акт, който в момента се превежда от лицензиран преводач на три езика – пащу, урду и фарси. Очаква се до дни обвинението да бъде внесено в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button