Сигнал: Директор в Архитектурата е управител на фирми и е в конфликт на интереси

Хасково

Граждани сигнализираха, че директорът на дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ в община Хасково Драгомир Колев е в конфликт на интереси.

Справка в Търговския регистър показва, че Колев е управител във фирмите „Геометрик“ и „Евростарт – 2007“ и е едноличен търговец „Технодек – Драгомир Колев“. В същото време в Кодекса на труда е записано, че не може да бъде сключван трудов договор за работа в държавната администрация с лице, което е едноличен търговец и управител на фирма. Според сигнала така Колев е и в конфликт на интереси, защото въпросните фирми, развиват дейност, която е близка до изпълняваната от него в Архитектурата. Ако бъде установен конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, възнаграждението, получено от правоотношението или деянието, породило конфликт на интереси за периода, през който конфликтът на интереси е бил укрит, се отнема в полза на държавата или общината.

Драгомир Колев призна пред Haskovo.info, че още през лятото на 2016 г. е подготвил документите, с които да излезе от фирмите, но е забравил да го стори. Той възнамерява да излезе от фирмите, като уточни, че ЕТ-то и „Евростарт – 2007“ не развиват дейност от няколко години, а третата на практика се ръководи от неговия съдружник.

В същото време Колев е и участник в конкурса за директор на дирекцията, в който освен него е допусната и Тоня Маркова. До 10 януари двамата трябва да представят писмена концепция за стратегическо управление. Кметът Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че ще провери обстоятелствата около Драгомир Колев.

Изпрати новина

15 коментара

  • значи гражданите сигнализира точно преди конкурса. интересно. тази тоня маркова много хард бе

  • Драгомир Колев пробутва своите фирми в общината. Проверете какви суми са изплатени на тия фирми откакто е той директор. Да не говорим, че лично той събира оферти и той определя всички фирмички в архитектурата

  • Е к’во се учудвате дилянчо така си ги е нагласил, като почне от секретарката до архитектурата…

  • Абе Беливанов имаш служител при теб Румен Атанасов -бивш полицейски служител от кариерата ами възложи му задача да проучи всички тия ГОВЕДА които са ти служители и той ще ти обресува КАРТИНАТА кой какъв е какво прави и с какво се занимава Тогава решавай и УВОЛНЯВАЙ -Толкова проста работа А тоя архитект като го гладам с тая миловидна едва ли не състрадателна физиономия го ИЗРИТАЙ за това че те е лъгал толкова време

  • Хахаха. Забравил. Канел се. Ако не го бяха гепили щеше да си мърсува мърсува…..

  • Еба ти и наглеца!!!!!Да връща заплатите и още утре вън!!!!Заааабравил бииил,Маминия той Забраванко!!!
    Беливанооов действай!Махай го!Не се мотай!

  • Не е тайна че тази ротарианска гнида Драгомир Колев е в конфликт на интереси. От години върви усвояване на обществени поръчки през негови фирми за региона , щедро осигурени от подставени лица в общината и областна администрация.

  • Кмете вземи да си провериш служителите има още такива като него още от делянчово време

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.