Екоинспекцията глоби завод с 10 бона и транспортна фирма с 6500 лв.

Хасково
Завод

Наказателно постановление за 10 000 лв. е издадено на торов завод в Димитровград за неизпълнение на условия от Комплексно разрешително, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Издадени са две наказателни постановления по 5000 и 1500 лв. на транспортна фирма от Хасково за липса на разрешителни по Регламент на ЕС за внос и за износ на алигаторови и кайманови костенурки.

Със 100 лв. е глобено и физическо лице за несъгласувано с РИОСВ инвестиционно предложение. Наказателно постановление за 500 лв. е издадено на винарска изба в Харманли за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност. За неизпълнение на предписания по 1000 лв. са глобени винарска изба и краварник, също на територията на община Харманли.

На “Зеления” телефон през декември са постъпили 4 сигнала, два от които за бедстващи защитени видове птици – мишелов и пеликан, които са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни.

Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково са извършили 49 проверки на 48 обекта през декември. Дадени са 12 предписания за отстраняване на констатирани нарушения, съставен е един акт за неизпълнение на дадено предписание и са издадени 7 наказателни постановления на стойност 19 100 лв. Събраната сума от санкции и наказателни постановления, включително и за предишни периоди е 8 992 лв.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.