Ремонтират три детски градини в Стамболовско за близо 1 млн. лева

Регион
Детска градина

Три детски градини ще бъдат ремонтирани в община Стамболово за близо 1 млн. лв.

Кметът на Стамболово Мухлис Сербест подписа договор за безвъзмездно финансово подпомагане от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Става въпрос за три детски градини в три села. Първото е село Силен, където предстои реконструкция на детска градина “Звездичка” на стойност 226 753 лева. Другата детска градина е в село Голям извор. Там ремонтът е за 161 327 лева. В двете сгради ще се смени ВиК и осветителната инсталация, вътрешно обзавеждане, изграждане на детска площадка с гумирана настилка и затревяване на двора.

Третата детска градина е в село Малки извор. Там ремонтът ще бъде по-голям, понеже сградата не е ремонтирана от десетилетия и е в доста окаяно състояние. За целта се предвиждат 464 632 лева. Реконструкцията включва цялостно обновяване на сградата, смяна на дограма, отремонтиране на покрива, изграждане на вътрешна отоплителна инсталация, вътрешно обзавеждане и кухненско оборудване, смяна на ВиК, ремонт на външната ограда и дворното пространство и изграждане на нова детска площадка.

Още новини

loading...

3 коментара

  • То хубаво е да правят ремонти, ама като няма деца там вече ,чудят се как да окрадат тая Държава …Крадат на Поразия …

  • Това,което четете е наглост и кражба.Три детски градини в село или катерушки за милиони.Децата на чиновниците са важните.Другите да умират!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.