Преасфалтират 24 улици в Любимец

Регион
Ремонт

Започна асфалтирането на продължението на ул. “Орбита” в квартал “Георги Добрев” в Любимец, съобщават от общината.

Отсечката е дълга приблизително 400 м. и ще свърза града с останалите населени места от общината.

Причината за създаване на продължение на досега съществуващата ул. “Орбита” и привеждането й в подходящ вид за движение на автомобили, е изтичане срока на експлоатация на жп прелеза на ул. “Ивайловградска”, който е с временен статут. С въвеждане на разрешение за ползване на високоскоростна жп линия Виена-София-Истамбул съоръжение от този вид не може да съществува.

Ремонт

Прелезът играе изключително важна роля за местното население, тъй като е най-близкото място, което свързва града с Гробищния парк и селата Белица, Лозен, Малко градище, Дъбовец и Вълче поле.

“Работим усилено по реализирането на този проект и ако времето позволи, ще приключим преди да бъде затворен прелезът”, коментира кметът Анастас Анастасов.

В същото време общинският екип работи усилено по изграждане на западния обходен път, който ще свързва главен път Е-80 с пътя Любимец – Ивайловград. Пътят ще преминава през новосъздадения надлез в района на бившата “Керамична фабрика” по трасе над кв. “Георги Добрев”. С пускането му в експлоатация трафикът в града значително ще се облекчи от транзитно преминаващите автомобили.

През тази година, в инвестиционната програма на общината, е предвидено за изпълнение цялостно преасфалтиране на 17 улици в града и обновяване на тротоари на голяма част от тях. Предвидените улици за асфалтиране са “Орбита”, “Киев”, “Здравец”, “Бреза”, “Г. Добрев”, “Латинка” и “Пирин”, разположени в кв. “Георги Добрев”, ул. “Индустриална” в промишлената зона в града, ул. “Републиканска” от кръстовището с ул. “Шар планина” до ул. “Чинар”, улиците “Чинар”, “Опълченска”, “Цар Калоян”, “Цар Освободител”, “Желязко Терпешев”, “Охрид”, “Тракия” и част от ул. “Св. св. Кирил и Методий” – между улиците “Шипка” и “Александър Стамболийски”.

Освен горепосочените улици, по проект “Реконструкция и рехабилитация на улици, тротоари и съоръжения от уличната мрежа на населените места в община Любимец” ще бъдат цялостно рехабилитирани 7 улици в града, а именно: “Иван Рилски”, “Граф Игнатиев”, “Ген. Гурко”, “Оборище”, “Янтра”, “Богомил” и “Дамян Груев”. Проектът е от Програмата за развитие на селските райони и включва цялостно асфалтиране на посочените обекти, нови тротоари и бордюри, както и подмяна на уличното осветление.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Г-н АНАСТАСОВ само Любимец ли е в ОБЩИНАТА, а ПЪТЯТ ЕРУСАЛИМОВО -ОРЯХОВО не е ли в ОБЩИНА ЛЮБИМЕЦ или СПОРЕД ВАЗ В ОРЯХОВО НЕ ЖИВЕЯТ ХОРА.В това село има около 60-70 млади ЖИТЕЛИ или и тях искате да ПРОГОНИТЕ, или те не плащат данъци и ОБЩИНАТА за тях е МАЩЕХА.

  • Много си прав ЖОРО кмета обещава вече втори мандат да го направи този път но явно парите отиват само в Любимец. Кметът Анастасов (както винаги става) задължително ще се появи в Оряхово когато наближат избори за да търси гласове. Но силно се съмнявам че този път ще ги намери. На хората им писна от лъжи.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.