Регион

Пуснаха новия мост за Любеново без Акт 15, събориха стария

Новият мост на пътя за хасковското село Любеново вече е завършен, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на община Хасково. Старият мост е разрушен, а автомобилният трафик върви по новия.

Движението по моста е пуснато, въпреки че той няма Акт 15. Документацията му все още се подготвя, за да бъде въведен официално в експлоатация, уточниха от кметството.

Haskovo.info припомня, че довършването на моста започна в началото на ноември, а стойността на договора е за 657 058 лв. без ДДС.

Конструкцията на моста бе изградена на различни етапи. Разрешителното за строеж на моста е от 30 декември 1994 г. Последните работи по съоръжението са приети през 2013 г.

Няколко пъти през годините река Харманлийска преливаше и наводняваше стария мост на пътя от Стойково към Любеново. През януари 2016-та беше обявено и частично бедствено положение.

Парите за довършването на новото съоръжение бяха отпуснати от Министерски съвет, след искане към Комисията по бедствия и аварии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.01.2018 9:22 9:22

Азащо не ни оставихте да се давим през отрошения мост, виждали ли сте го-дъски и върху тях асфалт …обаче имало асфалт някога беше дупка до дупка. Мниавахме със страх от там. Защо да чакаме тъпата бюрократична машина да се задвижи и да издаде разрешение за ползване-ами ако е след зимата? Вие знаете ли как се минава зимата през стария мост и как той става бент на реката и се наводнява Стойково? Егати журналистите сте честно!!! Питайте едни човек от Любеново има ли против моста! Те седнали бележки да търсят акт де да знам кой си. Че стария имаше ли акт 15 ?

Анонимен
Анонимен
10.01.2018 15:28 15:28
Отговор до  Анонимен

Ти не си добре

Лена Кожухарова
Лена Кожухарова
10.01.2018 9:52 9:52

Доживях! От дете като ходим при баба на село минаваме по тоя мост, стисках очите докато баща ми шофираше с изправени коси и с молитва по това нещо наречено мост, сигурно 30 години стърчат постаментите за новия мост, като пример на некадърността на всички власти след 1989 година до сега. Най-после някой се зае и опроверга твърдението че на властниците не им пука за хората от Любеново и довърши моста! БРАВО!

unocha _bleden @abv bg
unocha _bleden @abv bg
22.01.2018 11:43 11:43

Че в това село има ли поне 10 души да живеят

Back to top button