Прокуратурата поема скандала с Драгомир Колев

Хасково
Драгомир Колев

Прокуратурата ще поеме случая с досегашния директор на дирекция “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции” в общината Драгомир Колев.

Това става след като общинските съветници от Коалиция “За Хасково” Светослава Стоянова и Георги Пеев вече са подали сигнал до прокуратурата, като предстои и внасянето на втори.

Както Haskovo.info писа, скандалът гръмна в понеделник, когато Колев бе освободен от кмета Добри Беливанов, след като малко по-рано стана ясно, че директорът заема длъжността в нарушение, защото е в управата на две фирми и е едноличен търговец. В Кодекса на труда е записано, че не може да бъде сключван трудов договор за работа в държавната администрация с лице, което е едноличен търговец и управител на фирма. Тогава Колев заяви пред Haskovo.info, че е забравил да излезе от фирмите.

Сигналът на общинските съветници до прокуратурата е, че Колев е заемал незаконно длъжността и така се е облагодетелствал, което трябва да бъде проверено от държавното обвинение. Съветниците искат още прокуратурата да установи дали Беливанов е знаел, че Колев заема незаконно длъжността и ако не е знаел, дали е бил подведен от Колев, като е попълнил документи с невярно съдържание.

“Искаме да знаем още дали фирмите на Драгомир Колев са получавали поръчки от Архитектурата. Ако има престъпление, искаме Колев да възстанови парите, които е получавал за работата си в общината през последните 20 месеца”, заяви Георги Пеев.

В същото време Колев и Тоня Маркова са двамата допуснати кандидати до конкурса за директор на дирекцията. До 17 часа днес е последният срок, в който двамата кандидати трябва да представят концепция за стратегическо управление.

Кметът Добри Беливанов коментира пред Haskovo.info, че след избухването на скандала е поискал досието на Колев и е видял, че в една от подадените декларации той не е посочил, че е управител на фирми. Затова кметът е решил да го освободи. Беливанов допълни, че сега разследващите трябва да се произнесат.

Драгомир Колев не отговаря на телефона си, за да коментира ситуацията.

Още новини

loading...

13 коментара

  • Не е тайна че Драгомир Колев ротарианския-чай е в конфликт на интереси. От години върви усвояване на обществени поръчки през негови фирми за региона , щедро осигурени от подставени лица в общината и областна администрация.

    • Посочете ги тези поръчки! Защо само настройвате хората. Когато се говори нещо нека е с факти! Е пропуснал да излезе от фирми, които нямат дейност…понесе си винаа изгуби си работат. Стига вече сте уели на умряло куче нож вадите

  • Забравил бил, ей сега ако има прокурор на място ще ти повдигне едно обвинение по НПК и ще ти дойде акъла като те изправят пред съдята. Освен ако по Герберско-ротарианска линия не те оправдаят. Тогава може да вземеш пари от някоя банка и да забравиш да ги върнеш. Герберска логика.

  • Очаква се сигнал в прокуратурата и срещу жена му, използвайки служебното си положение е осигурявала работа на неговите фирми.

  • Kмете,ами кой е отговорен. за набора от документи на всеки служител,ако това не знаеш,то не си пиеш редовно хапчетата.Аз ще ти кажа отговорните цвл ден се блъскат един в друг и се питат дали са включени в следеащия проект и колко пари ще вземат.о

  • Кмета чак сега разбрал за фирмите на този монах Колев Абе кмете имаш при теб много среиозен бивш служител на МВР ами дай му задача да разрови кой какъв е откъде е и какво прави и ще получиш всичко от първа ръка

  • Стоянова и Пеев,и в тълпата да се скриете ще Ви позная,защото лицата ви са ядно-зелени и изкривени от злоба!

  • Ало милиционера и ко кат ги познаеш само можеш да духаш супата.Много си смешен.Гербер.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.