Хасково

Майката на изгорено дете осъди хасковската болница за 20 000 лв.

Майката на изгорено дете осъди МБАЛ – Хасково за 20 000 лв., става ясно от решението на Хасковския окръжен съд.

Детето е оперирано от фимоза на пениса на 19 май 2015 г. Според майката по време на операцията то е получило изгаряне от 2.5% в областта на лявото бедро и пениса. След изписването му от болницата на 20 май се е наложило на 25 май детето да бъде прието по спешност в УМБАЛСМ „Пирогов“ в София.

В „Пирогов“ се е установило, че детето има дълбоко изгаряне и на 27 май се наложило отново да бъде извършена операция, направа на нова пластика и присаждане на кожа от друго място на тялото. Детето е изписано на 5 юни, но поради недоброто възстановяване на изгарянето на 16 юни се наложило отново приемането му в „Пирогов“ за нова операция и отстраняване на пръснати по присадката епителни кисти. Следва нови операции за възстановяването на малкия пациент.

За претърпените болки и страдания в периода от 19 май 2015 г. до 24 юни 2016 г. семейството на детето иска от болницата 30 000 лв. обезщетение.

От МБАЛ – Хасково оспорват иска, като според тях твърденията за изгаряне не са в пряка причинна връзка с оперативната интервенция. Прави се възражение и за съпричиняване от страна на ищеца, поради неспазване на указанията в епикиризата.

Съдът възприема изцяло заключението на вещото лице, в което се установява, че извършената оперативна интервенция в хасковската болница е довела до изгаряне на лявото бедро. В резултат на което се е наложило извършване на множество хоспитализации и оперативни интервенции в „Пирогов“ за пълното възстановяване на пострадалия.

Като източник на причиненото изгаряне съдът определя използвания електрокоагулатор от плаката на същия, послужила като маса за извършване на хемостаза. Така съдът намира иска за доказан.

Хасковският окръжен съд осъжда МБАЛ „Хасково“ да заплати на майката на детето 20 000 лв. с лихвите, считано от 20 май 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

От ръководството на МБАЛ коментираха пред Haskovo.info, че ще обжалват, защото според тях няма основания за решението на хасковския съд, което може да бъде прочетено Тук.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Майка
Майка
11.01.2018 18:55 18:55

По почти идентичен начин изгориха и нашето дете преди 7месеца. Държа да кажа,че го изгори д-р Мутафчиев и се оправда с,,така му било писано“.Направете си извода дали бихте му се доверили да оперира детето ви , защото го водят единственият детски хирург.

georgi ivanov
georgi ivanov
15.01.2018 17:03 17:03

20000lv e nishto….za tova psihichesko i fizichesko stradanie iska e triabvalo da pochne ot 100000lv…tova sa travmi s posledstvia na cialoto semeistvo za cial jivot…triabva da se tarsi i personalna otgovornost na vsiako lice pootdelno…a ne vsichki naedno…ne ste popadnali na podhodiashtia advokat be hora

Back to top button