И комисията по конфликт на интереси разследва Драгомир Колев

Хасково

Постоянната комисия по предотвратяване и разкриване конфликт на интереси при хасковския общински съвет започна разследване срещу досегашния директор на дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ в общината Драгомир Колев.

Това става след сигнал, подаден от общинските съветници от Коалиция „За Хасково“ Светослава Стоянова и Георги Пеев.

Снощи комисията с председател Димитър Шалапатов е провела първото си заседание по случая. На него се е взело решение сигналът да бъде изпратен до Националната комисия по предотвратяване и разкриване конфликт на интереси, която ще вземе окончателното решение по казуса.

Димитър Шалапатов
Димитър Шалапатов

Отделно, хасковската комисия е решила да изиска от кмета Добри Беливанов информация дали общината има договорни отношения с фирмите на Колев и дали има разплащания между общината и фирмите. На следващото заседание ще бъде поканен и Драгомир Колев, който да даде обяснения по случая. Шалапатов допълни, че комисията ще уведоми и прокуратурата за сигнала.

Haskovo.info припомня, че Стоянова и Пеев вече изпратиха сигнали и до прокуратурата.

Както Haskovo.info писа, скандалът гръмна в понеделник, когато Колев бе освободен от кмета Добри Беливанов, след като малко по-рано стана ясно, че директорът заема длъжността в нарушение, защото е в управата на две фирми и е едноличен търговец. В Кодекса на труда е записано, че не може да бъде сключван трудов договор за работа в държавната администрация с лице, което е едноличен търговец и управител на фирма. Тогава Колев заяви пред Haskovo.info, че е забравил да излезе от фирмите, като две от тях вече не развивали дейност, а третата се ръководила от неговия съдружник.

Кметът Добри Беливанов пък коментира пред Haskovo.info, че след избухването на скандала е поискал досието на Колев и е видял, че в една от подадените декларации той не е посочил, че е управител на фирми. Затова кметът е решил да го освободи.

От общината съобщиха, че Драгомир Колев продължава участието си в конкурса за длъжността, като е представил концепция за стратегическо управление.

20 коментара

 • Той не следва да е допуснат до конкурса, защото е подал декларация, че не участва във фирми.

 • Мммнооого нагли!?!Ам то всичко се знае!!!И тоя Пааак кандидатства…..
  Мама му и НАГЛЕЦИ!!!!!!

 • Прикривач на служебно административни престъпления каза:

  Ти ако чакаш Шаламанлис да подаде каквото и да е до прокуратурата , е все едно да чакаш от умрял писмо.

 • За да подадеш какъвто и да е сигнал до прокуратурата за извършено престъпление най-малко трябва да имаш морал. А такъв при Шалапатов отсъства. До колкото го познавам по-скоро би прикрил престъпление , с което ще те изнудва след това, отколкото да подаде сигнал в прокуратурата.

 • Иначе имате Етичен Кодекс , политика за Дарения , Сигнали за Нередности , Сигнали за Корупция … всичко е ала-бала приказки , само като видиш кой е вътре в комисията по конфликт на интереси и ти става ясно че комисията е по „прикриване на конфликт на интереси“. Само чакат да дадеш сигнал и да го замажат. Когато допускате такива хора да се намърдват на такива длъжности , получаваш резултата който виждаме в мометна.

 • Каква комисията за конфликт на интереси какви 5 лв.? Те самата комисия са за раследване!
  Видиш ли те щели да разследват ! Да раследват какво ? Собствената си некадърност и липса на морал ли?

 • SUPER – BRAVO DESI
  Каква комисията за конфликт на интереси какви 5 лв.? Те самата комисия са за раследване!
  Видиш ли те щели да разследват ! Да раследват какво ? Собствената си некадърност и липса на морал ли?

 • Абе тоя Шалапатов е голям маук.Той с килийното си образование ще разследва.Пълен смях.Кой ги избира такива като Шалапата,откъсалки.Божее!

 • Отдавна съм казал много работи за ШАЛАПАТКАТА и не искам да се повтарям

 • Ако има обективност, той ще бъде реабилитиран.
  Но отвсякъде вони на червено.

 • Как може този Колев да се явява на конкурс? Забравил да се отпише от фирмите, всички го разбраха, а той продължава да настоява да заеме място, на което беше и загуби поради сериозна и умишлена небрежност! Това е поведение на дете, а не на възрастен, да не говорим ротарианец! Защо ротарианците не вземат отношение към ситуацията, редно е той да бъде отстранен от тази организация, понеже те : „насърчават хуманизма и почтеността“ /цитат/.

 • Това поведение на тоя АБДАЛ Колев и на РОТАРИАНЦИТЕ е типичен ГьОНСУРАТЛЪК характерен за живущите на територията България Едва ли някой от ръководството на тия ТАРАТОРИАНЦИ ще се покаже на светло по случая щото всички са един дол дренки ВЕРВАЙТЕ ми

 • АБЕ ХОРА, СПРЕТЕ МАЛКО ДА ПЛЮЕТЕ, САМИТЕ ВИЕ ДЕТО ГОВОРИТЕ ПРОТИВ КОЛЕВ ЯВНО ИМАТЕ ИНТЕРЕС ЗА ДА ГО ПРАВИТЕ ….КОЙ НЕ ЗНАЕ – КОЙ ОТ ИНЖ.СФЕРАТА НЕ ЗНАЕ ЧЕ КОЛЕВ ИМА ФИРМИ ??? и е напълно естествено да има все пак от години е в бранша, нима вие дето плюете не сте допускали грешки с разни декларации – всеки знае че тези декларации са формалност, да сгрешил е , нямало е кой юрист или счетоводител да му вметне, забравил е човека и толкоз – както виждате носи си последствията, човека е добър и винаги е гледал да помага с каквото с може !!!

 • Някои плъхове май пак изпълзява, като тоя Шалапатов, май честните хора не са удобни за корумпираните служители на архитектурата,като Орлов напр. И Дарина Колева.

 • Орлов, Гоголова и една от Болярово, която също работи там имат следната схема-набелязват си сграда обикновено в центъра, отиват правят протокол че фасадата захабена и да се поднови, мъжа на таз от Болярово е строител, казва се Живко, боядисва я срещу солидна сума и после си делят парите с Орлов. Ето това е-сега ако има комисия по конфликт на интереси да се самосезира и да разследва тази схема и да се прекрати тоя тормоз на хората.

 • Шалапутов е един некад ърник без образоеание който се върти от партия в партия лъже че е предприемач биднесмен писател и незнам какъв си освен да ходи по улиците незнам какво може да прави освен да се представя дойде царско време на флупаци и тъпаци

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.