Прожектират филм за освобождението на Хасково

Любопитно
Филм

По повод 140 г. от освобождението на Хасково от османско владичество, Регионалният исторически музей организира от 22 до 26 януари безплатни прожекции на документален филм.

Лентата е с продължителност 17 минути и в него се разказва за освобождението на Хасково и Димитровград през януари 1878 г.

Филмът е подходящ за ученици от 6 до 12 клас. Прожекциите ще се състоят на 3 етаж – в лекционната зала на хасковския исторически музей между 11 и 16 часа. На една прожекция могат да присъстват до 40 ученици. Безплатните прожекции се осъществяват със съдействието на община Хасково. Предварителни заявки се правят в музея до 22 януари.

Автори на филма са историците д-р Красимира Узунова от РИМ-Хасково, Недялка Тодорова от димитровградския музей и журналистът Димитър Димитров, оператор е Янко Найденов.

Документалната лента може да бъде видяна не само от учениците. На 19 януари от 17:30 часа филмът ще бъде прожектиран в хасковския театър.

Още новини

loading...

2 коментара

  • А от еврогейско робство кога ще се освободим. Затвориха ни заводите и тук останаха само старци и мангали

    • Европа защо да е виновна? Като си имаме безхарактерна власт, ще си имаме и проблеми.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.