Хасково

Търсят фирма за изграждане на водопровод, четирите нови кладенци са почти готови

Община Хасково обяви обществена поръчка за изграждане на част от напорен водопровод от помпена станция „Източна зона“ до черпателен резервоар с 4000 кубически метра на помпена станция „Юг“.

Това се прави във връзка с допълнителното аварийно водоснабдяване на Хасково заради завишените стойности на уран в питейната вода. Прогнозната стойност е 208 000 лв. без ДДС.

Изграждането на напорния водопровод е наложително поради това, че същият е изграден в свлачищен район, пропада от дъждовете и се прекъсва водоподаването към резервоара при помпена станция „Юг“. Прекъсването на водоподаването поради аварии и спирането на 14 водоизточници за питейно-битово водоснабдяване на Хасково, създават реална опасност за въвеждане на дългосрочен воден режим в града. Това е единствено възможната бърза реализация за компенсиране на получилия се недостиг на водно количество, е записано в обществената поръчка.

Продължителността на поръчката е 120 дни, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 20 февруари.

Haskovo.info припомня, че в средата на октомври миналата година започна сондирането за пръвите четири нови кладенци за питейна вода на Хасково. За справяне с проблема с повишеното съдържание на уран във водата правителството отпусна 2 милиона лева. Първите четири нови кладенци от общо 8 бяха възложени чрез пряко договаряне с фирми. На поканата се отзова само “Водно строителство”. Именно те изграждат първите четири. Те дублират кладенци от 1973 година в Северна зона, където вече са изградени в последните 2 години други 4 дублиращи кладенци. Според изследванията на водата в тази зона повишено съдържание на уран няма.

Тези кладенци са почти завършени, като предстои да бъдат почистени и да се изпомпи вода от тях, която да се изследва, уточниха от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлии
Хасковлии
15.01.2018 12:45 12:45

Искаме фирмата на ДелянКА,Маминка и Тати!!!

Саня Д.
Саня Д.
15.01.2018 13:41 13:41

Да живее ГЕРБ!!!САМО НАШИ ФИРМИ!!!БОЙКО Е ВЕЛИК!!!

Асен
Асен
15.01.2018 14:33 14:33

То фирми много като търсите, защо не кажете какво предлагате за работата която искате да се свърши. Кажете на кой колко е процента за да ви даде поръчката. Не ви е срам търсели фирма сякаш няма фирми, фирми един свят има ама търсите далавери

сондьор
сондьор
15.01.2018 14:52 14:52

Наясно ли си колко тясно специализирана е фирмата? Не може бай Янко който има сондичка за кладенци по Кенана да направи тези кладенци. В България сигурно са десетина фирми които могат да свършат тая работа. Тази се е явила тази са взели

Ако не беше
Ако не беше
16.01.2018 4:34 4:34

Ако не беше Делян Добрев щяхте да видите нови кладенци и водопровод на кукуво лято. Престанете да злобеете, глупци.

Михайлова
Михайлова
16.01.2018 9:49 9:49
Отговор до  Ако не беше

Господин или госпожа „Ако не беше “ , стига с този Делян Добрев , та той е толкова зле ,че просто няма повече накъде !!! Има толкова хора които са с пъти по знаещи и можещи от Делян Добрев. Тази сутрин се видя какво падение направи !!!

Back to top button