Любопитно

Баба Кана от Харманли и баба Калина от Момково отпразнуваха 100-годишни юбилеи

Баба Кана Карабоюкова от Харманли празнува днес своя 100-годишен юбилей.

Роднини и близки се бяха събрали в дома на столетницата, за да отпразнуват радостния повод. Баба Кана бе поздравена и от кмета Мария Киркова. Градоначалникът й поднесе искрените си благопожелания за здраве, бодър дух, спокойни старини и още дълги години, споделени с обичта на близките й хора. Столетницата се радва на деца, внуци и трима правнуци.

Столетница
Баба Кана

Видимо развълнувана от жеста на внимание баба Кана благодари от сърце и от своя страна пожела на градоначалника мъдри решения и успешни дела.

100-годишен юбилей отбеляза днес и жителката на свиленградското село Момково Калина Маргаритова. Тя е родена на 15 януари през 1918 година. Да уважат столетницата се събраха нейните деца, внуци и правнуци, близки, съседи, кметът на селото. Специални поздравления за здраве и дълголетие рожденичката получи от секретаря на общината Надя Пеева, която й поднесе подарък – телевизор, от името на кмета на Свиленград Георги Манолов.

Столетница
Баба Калина

За своя едновековен житейски път баба Калина е в отлично здраве – подвижна е, със здраво сърце и добро зрение. Уважавана и обичана е от хората в селото. Известна е с благия си нрав и добродушие. Много пъргава и работлива. Доскоро сама се е занимавала в градината си. Според близките й дълголетието си дължи на спокойния си характер и умерен начин на живот. Хапва от всичко по малко, пийва си по 50 грама мастика. Любима храна са й лимоните, киселото мляко и тахана.

Заедно с Калина Маргаритова столетниците в община Свиленград са трима души. Най-възрастният е Неделчо Мавров, който през април ще стане на 106 години.

Столетница

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button