Отпаднаха кандидатите за директор в Архитектурата

Хасково
Община

От община Хасково съобщават, че и двамата кандидати за директор на дирекция “Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции” не се допускат до конкурса.

Тоня Маркова е с оценка дотук 3.52, а Драгомир Колев – 3.88. Председател на комисията е главният архитект Деляна Панайотова. От общината съобщиха, че все още няма назначен временно изпълняващ длъжността директор.

Haskovo.info припомня, че в началото на миналата седмица избухна скандала с Драгомир Колев, който дотогава заемаше длъжността, като едновременно е бил управител на фирми. Кметът Добри Беливанов го освободи и бяха подадени сигнали до прокуратурата и комисията по предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси при хасковския общински съвет.

Още новини

loading...

10 коментара

 • Как комисията въобще допусна този до развитие на концепция, като документите му не са в ред и всички го разбрахме! Комисията – не! Нали имал фирми – как е подписал декларация, че няма! Нали е задължителна в началото на конкурса – и в документите за участие я пише – чл.7 от ЗДСл

 • Как може главния архитект да е председател на комисия,след като тя не се е явявала на конкурс.

  • Питайте бе! Може да е председател на конкурс и изобщо не трябва да се явява на конкурс.Тя си е била държавен служител и в София

   • Държавен служител е едно, но за главен архитект на община конкурсът е задължителен по Закона за устройство на територията – “чл.5 ал.3. Главният архитект на общината (района) се назначава въз основа на конкурс.” Ееее, ама четете, бе, четете!

   • Като е била държавен служител в София, идвайки в Хасково, означава, че се е отказала от предишната си служба и започва начисто. Това, че си бил държавен служител не го носиш като наследство и никой не е длъжен да те назначи отново за държавен служител(ако имаш протекции, написаното е излишно).

 • Като е била държавен служител в София на ком цървулите търси тука.Или изпълнява на Делянчо поръчки.Или слуша баща си.

 • И пак не разбрах, как е допуснат Драгимир Колев до конкирс, като в документите, които е подал има декларация, че не е управител на фирми. Има ли подадена такава декларация или не?

   • Не е вярно, тя е част от задължителните документи!
    Ето част от обявлението, което всеки може да види на сайта на общината:
    “V. Документи за кандидатстване:
    – Писмено заявление за участие в конкурса по образец заедно с приложенията към него;
    – Декларация по чл.7, ал.1 от Закона за държавния служител;
    – Декларация по чл.7, ал.2 от Закона за държавния служител;
    …”

 • Некомпетенция от най малкия до гологлавия старец.Омитайте се не виждате ли ,че не ставате,Кеде е Юриста ,Човешки ресурси,Керимова,Налбантова,Балкански,какво гледате,ставайте се омитайте .Вие така съвсем се обезличихте,сами ще паднете в капана.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.