Регион

Отбелязаха 140 г. от Освобождението на Харманли

Община Харманли отбеляза тържествено годишнината от Освобождението на града и почете със заупокойна молитва паметта на хилядите загинали за свободата на родния край.

В словото си по повод бележитата годишнина кметът Мария Киркова подчерта: „Дати като днешната ни карат да осъзнаем своя дълг пред героите и своята отговорност пред поколенията след нас. 140 години по-късно в нас туптят сърцата ни български, които ни повтарят поуките на времето, че само чрез единство и обща цел можем да постигаме успехи“.

Харманли

С едноминутно мълчание десетките официални лица, ученици и граждани почетоха паметта на Освободителите на Харманли. По-късно балони с цветовете на родния трибагреник полетяха в небето.

Венци поднесоха кметът на Харманли Мария Киркова, председателят на общинския съвет Иван Димитров, областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му д-р Стефка Здравкова, представители на политически сили, граждански и патриотични формации, учители и ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
18.01.2018 21:09 21:09

ГЛЕДАМ ГЛЕДАМ и немея Такова чудо и през фашстко не е било И преди 9 септември 1944г се е чествало освобождението от ТУРСКО РОБСТВО и навсякъде е отбелязвано Братската помощ на РУСИЯ А сега тия АБДАЛИ честват ГОДИШНИНА без да отбелязватнито РУСИЯ нито името на РОБСТВОТО И най важното КАЛНЪТ се че са големи БЪЛГАРИ ГОЛЯМ РЕЗИЛ

Малин
Малин
19.01.2018 11:17 11:17

Вярно! Освобождението на Харманли от кого и от какво, ма кметице? Що не каза в речта си? Толкова ли е страшна истината или ти е забранено да я кажеш???

Back to top button