Хасково

Повече часове по професионална подготовка в „Райна Княгиня“

Областна администрация Хасково бе домакин на първото заседание на Националната асоциация на училищата по мода и дизайн в България с бизнеса от този бранш.

По време на форума бяха обсъдени проблемите на професионалното образование и на бизнеса в този икономически сектор. От септември 2018 година часовете по професионална подготовка в хасковската ПГЛП „Райна Княгиня“ ще бъдат 252. Това е значително завишение, което ще позволи да се повиши професионалната подготовка на учениците. Един от механизмите е въвеждането на производствената практика в местните фирми. Така бизнесът ще помогне за квалификацията на учениците и на място ще успее да си подбере нужните му кадри, коментира директорът Росица Иванова.

Среща

Професионалното образование е в центъра на вниманието ни, защото всички сме наясно, че липсата на работна ръка е основен проблем за региона и ще остане такъв и през следващите години. Това заяви зам.-областният управител Стефка Здравкова.

В заседанието участваха още началникът на РУО – Хасково Христина Боева, представители на фирми от бранша от цялата страна. Председател на Асоциацията е директорът на хасковската гимназия Росица Иванова.

Националната асоциация на училищата по мода и дизайн ще проведе серия от срещи с бизнеса в цялата страна, за да търси подкрепа от работодателите за паралелките, където се обучават шивачи, дизайнери и конструктори на облекла.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
учител
учител
19.01.2018 15:59 15:59

А та бе каква професионална подготовка, каква Ана Май,там няма никакъв учебен процес, та камо ли някаква подготовка и г-жа Боева вместо да се кипри там да ходи на проверки в ПГЛП , да види има ли изобщо ученици.Д а не говорим за г-жа ти Иванова, от фризьор на козметик , или с евтините си тоалетчета.

учител горен курс
учител горен курс
23.01.2018 9:36 9:36

Боева толкова се е замислила, че чак е вдигнала дясна вежда! Сигурно не са й ясни изразите от професионалното образование, та нали е само една начална учителка! Боже, опази ни от началните учителки!!!!

Back to top button