Назначиха експертиза, призовават и свидетел по делото за парите за спорта и културата

Хасково
Съд

Хасковският административен съд вече разглежда делото, образувано по жалбата на кмета Добри Беливанов срещу решението на общинския съвет за отпускането на допълнителни средства за детско-юношеския спорт и културата.

Кметът оспорва решението на общинския съвет като незаконосъобразно поради допуснати съществени нарушения на административнопроизводствените правила. Аргументите се поддържаха и в днешното първо заседание. Съдът допусна направеното от жалбоподателя искане за назначаване на съдебно-техническа експертиза за изясняване на обстоятелства свързани с делото и допусна исканото от Общински съвет – Хасково събиране на гласни доказателства чрез разпит на свидетел – Магдалена Петрова, осъществявал техническата организация по провеждане на заседанието на местния парламент, на което е прието оспорваното решение. Делото ще продължи на 16 февруари от 10 часа.

Съд

Haskovo.info припомня, че по-рано кметът обжалва предварителното изпълнение на решението на общинския съвет, което бе последователно отхвърлено от Хасковсковския административен съд и Върховния административен съд. В края на 2017 г. общинските съветници приеха спортът и културата да бъдат подпомогнати със 176 000 лв., като парите са от поръчката за изграждане на видеонаблюдението в града.

Още новини

loading...

12 коментара

  • Що Андрей Делиев по слаб ли ви се вижда? Нагушиха се с тъпия Лечев! По цял ден махат баници и ръсят мозък! Глупаци!

  • Абе тоя Беливанов само бели и простотии!!!И парите ни харчи,и времето!!!Ами съдебните дела пари струват!!!И ние кауньето ги плащаме!!!

  • Не те ли е срам бе, Беливанов, да спъваш развитието на детския спорт. Не се ли виждаш, душа под наем носиш, вместо да оставиш нещо след себе си, ти само рушиш. С нищо добро няма да те запомнят. Помисли малко!

    • Абе тия дето искат да развиват детския спорт, що не си предлагат и гласуват законни решения? За да влизат в съда значи има съмнение. А питайте спорта ако им бяха дали парите на 20 декември как щяха а ги отчетат като похарчени правилно.

  • Добри,като спъваш децата не две а три линейки ще те чакат, като ти казвахме да не дънкаш толкова ти не слушаш,а с алкохола да си заличиш греховете.

  • Откак бай Тошо почина изплуваха всякакъв вид плазмодии в управлението на Държавата.Просто не се надявайте да се оправим някога!!!!Забравете!!!

  • Този Андрей заедно с Лечев са еднибоклуци. Злобари без знание и умение. Само нагласят поръчките и прибират проценти, но живота е дълъг и ще ги очука за всички поражения, които правят. Иначе и двамата на човек не приличат

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.