Общо 28 г. затвор за Веселин Радев и Ивайло Митев за убийството на Банев

Хасково
Присъда

Хасковският окръжен съд призна за виновни Веселин Радев и Ивайло Митев в убийството на Людмил Банев, което бе извършено на 28 август 2016 г.

Радев бе признат за виновен, че в съучастие с Митев умишлено е умъртвил Банев и е осъден на 17 г. затвор при първоначално строг режим. Митев също бе признат за виновен, че в съучастие с Радев умишлено е умъртвил Банев и е осъден на 11 г. затвор при първоначално строг режим. И на двамата им се приспада времето през което са били в ареста.

Присъда

Радев ще трябва да плати на майката на убития Славка Банева кръвнина в размер на 80 000 лв. с лихвите. Митев ще трябва да плати на майката 50 000 лв. Радев ще трябва да изплати кръвнина и на жената на жертвата Светлана Костова и на детето й в размер на 130 000 лв., а Митев ще трябва да изплати кръвнина на жената и детето в размер на 80 000 лв.

Присъда

Haskovo.info припомня, че убийството стана през нощта зад театъра в Хасково. От записите на камери за наблюдение, подкрепени от свидетелски показания, се виждало, че Веселин намушква смъртоносно с нож жертвата, но преди това и след това удари с палка му нанася Ивайло.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Още новини

loading...

6 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.