“Хасково 2015” иска кортовете на “Юнак” на концесия за 25 г.

Хасково
Кортове

От “Тенис Хасково 2015” единствени са подали оферта за концесия на кортовете на “Юнак” за срок от 25 г., става ясно от докладна на кмета Добри Беливанов за определяне на концесионер на Спортния комплекс.

През лятото на миналата година общинските съветници вече гласуваха кортовете да бъдат отдадени на концесия за 25 г., където наемател сега е имнно тенис клуб “Хасково 2015” със зам.-председател бащата на Григор Димитров – Митко Господинов.

Сега кметът предлага “Тенис Хасково 2015” да бъде определен за концесионер за срок от 25 г. Спортният комплекс е с площ 6 045 квадратни метра, ведно с кортовете и сграда с площ 53 квадрата. Там вече са извършени специализирани строителни работи на стойност 282 000 лв., насочени към реализацията на спортни и инфраструктурни съоръжения, съответстващи на изискванията на процедурата за концесия.

Отделно концесионерът ще плаща годишно по 850 лв. без ДДС. За срока на договора концесионерът се задължава да извърши минимални инвестиции в размер на 457 000 лв. без ДДС., свързани с частично разширяване, реконструкция и рехабилитация.

Още новини

loading...

27 коментара

 • Стигате ,нищо не остана за нашите бедни деца да играят там дето не вземат папи,Нека да има едно общинско място и бедните деца да се чувстват щастливи.

  • А колко пъти вашите “бедни” деца са играли на тая площадка преди??? БЕше цялата обрасла в бурени неремонтирана от поне 25 години. Хората вложиха толкова много в ремонта й до сега. Пълно е с деца , сигурно са над 100. Кое е лошото, че имат възможноста да ги тренира бащата на третият в света тенисист ли? Знаете ли как ги стимулира това? Идете и гледайте една тренировка ама на онези мъничките 4-5 годишните и после коментирайте. Айде да не намеслав Адриано Дженев и други деца, които вече са тръгнали по пътя на успеха

 • Първо към майката- Колко деца играеха когато беше безплатно? Подкрепям отдаването на концесия.Ще се поддържа направеното до момента, а и сега играят повече деца.

 • ДАВАЙТЕ. С ПРЕДПЛАЩАНЕ. СЛЕД 10 -15 ГОДИНИ В ХАСКОВО ЩЕ ОСТАНАТ САМО МАНГАЛИ. БЪЛГАРИТЕ СМЕ АЛЧНИ, НАГЛИ. ЕДНИ НА ДРУГИ СЕ ОГРАБВАМЕ. ЗАКРИВАЙТЕ КАТУНА БУЛГАРИСТАН И КАТО МАНГАЛИТЕ СКИТНИЦИ. НЯМА ДА ВИ КАРАМ НА МАЙКИ ЩОТО И ТЕ МИРИШАТ. ДОРИ ПОВЕЧЕ ОТ ВАС

 • 850лв – мноо пари ве, дали ше могат да ги платат наведнъж? Питайте колко вземат на един урок!

 • Беливанов ,това ли остана,което не си взел от децата,?Браво най-силния кмет за всички времена.Няма вече какво да се взема.

 • Много смешно предложение на кмета!!! Много нахален бащата на Григор Димитров!!! Защо не си купи място и да си направи кортове, да инвестира?!?! А иска общината да му подари за 25 г. площадката на ученическата спортна школа?!?!?! 850 лв. годишно да се плаща за концесията, си е направо подигравка с гражданите на Хасково!!!Годишната такса за тази площадка трябва да е най-малко 100 000 лева !!! Какво се прави бащата на Григор, не е той най-големия хитрец в Хасково. Алчен е до безобразие!!! Общинският съвет да му даде празно място и да инвестира, да направи нови кортове!!! А не да ползва създадените през годините от общината активи. Това е истината , другото ще бъде просто поредната корупционна сделка, гласувана от общинските съветници. Но ще бъде поредният позор за тях!!!

 • 850лв.на година, чок пара,чоок.
  Ашколсун,аферим машалла ефенди Добри и ГЕРБ.
  АШКОЛСУН.

 • Подкрепям ХАСКОВЛИЯ защо не вземе свободен терен ,а чака аванта.Оставете тази площадка на нея са израснали няколко поколения.Нека бъде за всички деца независимо бедни или богати.До децата ли опряхте бе Кмете!

 • Кмете това си е далавера. А ти си един бунак тъпак ако от далаверата не вземеш 2 милиона Евро рушвети.

 • Да се провери инвестицията от 282 000лв. Това, което беше направено е настилане на шамот върху съществуващата настилка и монтаж на мрежи. Клубът не е доказал с постижения на своите възпитаници, че е допринесъл за развитието на този спорт в града. Това е истината за съжаление. Тенис клубът се е превърнал най-вече в печеливш бизнес, в който на децата се гледа като на касичка.

 • Защо се ядосвате бе казано е че при ДЕМОКРАЦИЯТА БЕЗПЛАТЕН обяд няма при соца се казваше –КОЙТО не РАБОТИ не ТРЯБВА да ЯДЕ Всичко опира до МАНГИЗИТЕ имаш ли ги си добре нямаш ли ——–ДУХАШ СУПАТА както казваше Любослав Пенев —тава е истината Така че бегом марш към ПАРИТЕ

 • КАЗАХ ПО ГОРЕ И ПАК ЩЕ КАЖА. ПИПНЕ ЛИ БЪЛГАРИНА ВЛАСТ ПОЧВА ДА ГРАБИ. КОГАТО НЯМА ВЛАСТ СЕ ПРАВИ НА ЧЕСТЕН. БЪЛГАРИНА Е 90 ПРОЦЕНТА ПОМИЯР ,ПЕДЕРАСТ ,КРАДЕЦ И НАРКОМАН. АА И ДА НЕ ЗАБРАВЯ. ИВА ХРИСТОВ БЕШЕ ПРАВ. 90 ПРОЦЕНТА СА И ДЕБИЛИ. КОГАТО ГРАБИТЕ ВИ Е ХУБАВО. А КОГАТО ГРАБЯТ ВАС ВИ СТАВА ГАДНО. ЗАКРИВАЙТЕ КАТУНА.-

  • П.П. ЗАКРИВАЙТЕ КАТУНА И СЛУГИ НА ЗАПАДА. БЕЗ ДЪРЖАВА ДА ВИ ПОДРИТВАТ ГОВЕДА ПРОСТИ ДОКАТО ПОЛОЖИТГЕ КОКАЛИТЕ ПОД ЗЕМЯТА. КАТО МАНГАЛИТЕ БЕЗ ДЪРЖАВА И СЪВСЕМ СКОРО И БЕЗ ЕЗИК

 • ЕЙ ГОВЕДА. ОЩЕ ЛИ СЕ ДЕЛИТЕ НА СИНИ ,ЧЕРВЕНИ И ЗЕЛЕНИ. ТОВА НЕ ВИ Е ФУТБОЛ. ТОВА НЕ Е ИГРА. ГРАБЯТ ВИ ВСИЧКИ. А ВИЕ СЕ ОБИЖДАТЕ НА ПАРТИИ. ОЩЕ ЛИ НЕ РАЗБИРАТЕ ЧЕ ВСИЧКО ЩО НОСИ КОСТЮМ Е БОКЛУК. ПАК ЩЕ КАЖА. ВСИЧКО С КОСТЮМ Е БОКЛУК.

 • Защо ме разсмивате? На тези кортове колко месеца може да се тренира? Защо двата клуба не се обединят и да се разшири базата на Кенана, да се построят още кортове и зала.Да се направи комплекс за възстановяване, да се организират силни турнинири и всичко да бъде както трябва. Като излезе дете от този клуб къде ще продължи? Или искате да вземат залите в Спартак и Хасково да остане с още по малко спортове.

  • Обединиха се вече. Обаче родителите предпочитат да водят децата си на кортовете ” Юнак” -в града са, децата дори могат да си ходят сами на тренировките. При двама работещи родители това е улеснение- как да излезна от болницата в 15 часа например за да си заведа детето на тренировка и след час да ида да го взема…Голям е вече 5 клас и си ходи сам на тренировки. Само, че на Кенана няма да може да иде сам. Пък нали е важно децата да спортуват. Все това говорим. Кое е лошото да им осигурим тази възможност. Страх ни е че някой ще забогатее ли , не разбирам. Много добре ме площадката се дава на едни работещи хора

 • Яка цензура има в Хасково нет поп Никола трие постове за семейното му ходене в Русия и с деца не от Хасково а от Маджарово .

 • Това със сумата от 850 лв на година за концесията някаква шега ли е? Или подигравка?

 • Поредния фарс в Хасково и кой я определи тази безумно висока цена за година,смях та смях и като има толкова желаещи деца да се намери друго свободно място и си вложи финансите Гришомир старши в нови кортове.Примерно бившите поделения над ДНА е идеално място за спортни комплекси тенис на корт, футбол,баскетбол, зали за футзал и т.н. и общинските съветници да помислят малко преди да гласуват .Направете такса поне наполовина какви са тия 850 лв. Без ддс тцъ тцъ пълен третокласен театър :(:(:(

 • На Григор Димитров ако му пукаше за Хасково,щеше да си купи парцел и да си направи кортове,а не баща му да се крие зад името му и да прави далавери с малоумния кмет(некролог),на какво ли още няма да се нагледаме в този тъп град ВИК си измислиха някакъв уран за да усвоят някакви пари ама не намалят цената на водата макар и да не е годна за пиене.Като гледам май стария Кмет ще си го търсим макар и нагъл ама такива простотии не ставаха при него.

  • При стария кмет ставаха по големи простотии. Проблема е че заради такива тъпани като теб съществува както новия така и стария кмет.

 • А на този символичен наем,таксата за децата ни дали ще бъде също така минимална?Не вярвам!

 • За таксата концесионерът си решава и веднъж подписана може да прави каквото си иска и никой не може да го махне от там 25г. сумата наистина е смешна на 100% процента има дадена доста голяма сума под масата ако сделката стане.

 • По 1500 човека бягат годишно от града. Тук остават мангали и пенсионери. След 10 години няма да има жив човек. И това благодарение на БСП, ДПС ,ГРОБ, тъпирите от АТАКА И оня гагаузин от Бургас. Разни НПОТА които са готови за един пробит долар да изсмучат и изличат дъртия дюзен на умрелия евреин сорос. Всичкото Българин е продажник и интересчия

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.