Все повече болни от грип в Хасково, предепидемична ситуация в Димитровград

Хасково

Продължава да се увеличават болните от грип в Хасково, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

За изминалата седмица в областния град са регистрирани 127 случая или 177.08 на 10 000. За сравнение през предходната седмица болните бяха 95, което прави 132.4 на 10 000. Заболеваемостта за Хасково, при която се обявява грипна епидемия е 277 на 10 000.

Във връзка с рязкото увеличаване на заболеваемостта в община Димитровград и предепидемичната ситуация там се взимат редица мерки. Преустановява се дейността на детски, женски консултации, профилактични имунизации и реимунизации и профилактични прегледи на територията на общината, считано от 23 януари до 28 януари включително.

В Димитровград се преустановяват плановите операции и свижданията в лечебните заведения за същия период.

23 коментара

 • Беливанов да обявява грипна ваканция!!!
  Ако синът ми се разболее,ще му го заведа лично в КМЕТСТВОТО той да го гледа и да му купува лекарства!!!!

  • Дреме му на беливанов на дъртата чурка за твоя син. По интересното е , че всяка година фармацевтичната мафия в световен мащаб пуска вируси за да ограбва хората

  • Там Инспекторат по образованието и ХЕИ отговарят-едва ли кмета брои болните от грип

 • Не останаха здрави хора! Обявете грипна епидемия! Нека децата излезнат в грипна ваканция!

 • Дъртия е ЗДРАВ!!!Я.му виж ПЛЕШИВАТА тиква!!!Лъщи от здраве!!!Мммааазна,та мазна…..

 • Срам и позор съграждани.Г-н Беливанов е чист и неопетнен.Жалко,че не можете да го оцените.Спазва законите.Завиждате му понеже е първия честен и почтен кмет.
  А,не боледува ат грип,понеже разумно си поставя ваксина всеки сезон,отговорен е за здравето си.

 • Пиярката много хубави думи казва заКмета,но само,че е забравила да сложи „честен и почтен“Уникален!За всички времена!

 • ами оная кукумявка д-р.Иванова какво прави и тя, да свикват съвещание и да обявяват грипна епидемия или пак яе я обявят като мине епидемията

 • Аман бееее всички са болни,кретени толкова ли сте слепи,спрете децата от училище да нямат контакт, никой ли не мисли за тях! Имате ли идея колко е тежък този грип,аз го изкарах и не питайте как! Поне за децата да се мисли! Нямам думи!

 • Да попитам по-горе коментиращите. Какво общо има кмета с грипната епидемия ? Да не би той да пуска вируса? Да не би той да поръчва какво да бъде времето ? Да не би да искате той да се грижи за вашето обличане през студените дни ? Или да ви дундурка и да се грижи за децата ви ? Който си е родил деца, ще си ги гледа, дори с цената на някои лишения. Така се става родител и затова детето е мило и скъпо за родителя. Грипната ваканция я обявяват други институции, а не кметът. Научете се да мислите здравословно и да отсявате правилно нещата, а не защото днес ни е криво и – хайде да плюем наред и да избиваме комплекси.

 • Да та е.а в г.за!!!Кмета по закон има право да обяви грипна ваканция!!ЧЕТИ НЕГРАМОТНИ ЮРОДЕ!ЧЕТИ ОТИ СИ ОТ 80 те %!!!
  И още един път-ДА ТА Е.А В Г.ЗА!!!

 • Какво оправдавате Кмета бе използвачи ,ами разбира се ,че трябва да извика всички имащи отношение по въпроса за ггрипа и да прецени ситуацията .Сигурно сте бездетни за да разсъждавате така.А ТОЙ Е БЕЗМИЛОСТЕН И ДЕЦАТА ВЕЧЕ ЗНАЯТ.

 • Кмета е ПАЛЯЧО,като Росен Плевналиев!!
  Никой сложен като магаре!Ммм!
  ТОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА,БЕ КАУНЬИ!!!!

 • Поп Никола докара грипа от Русия където беше на семейна екскурзия.Уж с деца от църквата св Архангел ,а в действителност с деца от село Маджарово и с пари платени от майка им. Вчера , неделя,Беливанов и доктор Валя Станчева подариха 4 бутилки водка на попа за борба с грипа.

 • Как това вярно ли е в петък припада в присъствието на доктор Валя,а на следващия ден с Валя на тържество.Артист!

 • Когато на кмета наредят съответните здравни институции, че трябва да има грипна ваканция, тогава може да се обяви такава. Ако някои не знаят какъв е реда, да не си трошат клавиатурата, от която пишат. Всички, които сме гледали деца, знаем, че от болестта по-лошо няма. И да ревем и да не ревем, всеки си търси сам пътечката за справяне с болестта. Не оправдавам никой, но като чета, някои от пишещите нямат и елементарна култура на изразяване. Степенувайте поне думата „тъп “ , за да видите как ви изглежда. Също и думата „импотентен“ .

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.