Регион

Хванаха трима нелегални в камион с бяла техника на гръцката граница

Трима нелегални чужденци са заловени на българо-гръцката граница при ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщават от МВР.

Вчера на граничния пункт пристигнал за влизане в страната товарен автомобил „Рено“, превозващ бяла техника за Литва, с водач полски гражданин.

При извършената от гранични полицаи проверка с газ-анализатор са отчетени завишени стойности на въглероден двуокис в товарната част. Установено е, че пломбажното въже на ремаркето е скъсано на около два метра от десния край преди вратата. В товарната част на камиона са открити трима души – мъж и жена афганистанци, и иранец. Нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Свиленград.

Уведомени са гръцките гранични власти на ГКПП – Орменион и Тристранния контактен център на ГКПП – Капитан Андреево. По случая е образувано бързо производство за незаконно преминаване на границата срещу тримата, открити в товарния автомобил.

Полският гражданин е разпитан като свидетел по случая и освободен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button