Ваканция до понеделник в Димитровград заради грипа

Регион
Болница

Тридневна ваканция в учебните заведения в Димитровград обяви кметът Иво Димов, съобщават от общината.

Във връзка с повишената епидемиологична обстановка и с оглед на нарастващия брой отсъстващи заради грип е издадена заповед за дните от 24-ти до 26-ти януари включително, с която те се обявяват за неучебни.

Ваканцията важи за всички учебни заведения на територията на община Димитровград. Така с двата почивни дни учениците ще си останат по домовете до понеделник.

Haskovo.info припомня, че вчера Министерство на здравеопазването обяви на територията на община Димитровград грипна епидемия за дните от 23-ти до 28-ми януари. По този начин вече бяха преустановени детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

За да бъде обявена грипна ваканция от РЗИ е необходимо процента на заболелите деца в училищата и детските градини да надвишава 30%. Към днешна дата в община Димитровград децата, които не посещават в момента училищните занятия поради заболявания, са между 14-24% в отделните училища.

Още новини

loading...

7 коментара

  • Айде ДЯДО!!,И В ХАСКОВО!!!И В ХАСКОВО ВАКАНЦИЯ!!!ИЛИ ДА ТЕ ПРАЩАМЕ НА ЛОГОПЕД ПАК,БЕЛКИМ ПРОГОВОРИШ…..

  • Белчо вече си купува старчески памперси,т.е. купуват му ги щото не искат да се разчуе!Тъй че оставете го намира,бе!!!КАУНЬИ прости,Болен е и немощен!!!

  • Нужно ли е всяка година да се повтаря едно и също ? Първо всички да се разболеят и след това евентуално да се обяви грипна ваканция. Чакалните на лекарските кабинети са препълнени, бележки се вземат доста трудно заради наплива от боледуващи. Умниците от Министерството на здравеопазването трябва да обявят грипна за Хасково !

  • Днес на училище от 6 часа, в 3 от тях влезнаха учители, които бяха болни и едвам говореха. Класовете се опразват, в много стаи има около 13 ученици от 26.
    И както винаги нашата община спи. Кметът също.
    Дано поне утре някой се посъбуди и се сети, че нещата не вървят надобре и трябва да се вземат мерки.

  • Как да спи общината бе приятел -там се леят кафета коли усмивки влюбени погледи клюки лакърдии Готвят се за Джендър програмата Ти виждаш ли го кмета като Джендър А къде е и какво става с кака ПРетя Петкова ДЖЕНДЪРКАТА къде се изгуби

  • Пускайте Грипна! Няма едни да изпускат материал докато седят вкъщи болни и после да наваксват. И то не едни ама десеткииии и стотици деца!!!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.