НАП събра 1 млн. лв. от продажби на имущество на длъжници в Хасковско

Хасково
НАП

1 млн. лв. събраха за бюджета публичните изпълнители от НАП в Хасково от търгове през 2017 година на активи, обявени за продажба заради неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения на предишните собственици.

Най-много са постъпленията от търгове на недвижими имоти – почти 890 000 лева. Изключително успешна през миналата година бе продажбата в един и същи търг на два поземлени имота с площ 32 декара в димитровградското село Крепост, която донесе рекордната сума от половин милион лева.

Малко над 73 000 лв. са приходите от продадени превозни средства – товарни, леки автомобили и ремаркета. Останалите средства за бюджета са спечелени от търгове на движими вещи.

С приходите от подобни продажби частично или напълно се покриват данъчни и осигурителни задължения на дружества и физически лица, които не са платили в срок дължимото, съобщават от офиса на НАП в Хасково. От там уточняват, че продажбата на актив е крайна мярка, прилагана за принудително събиране на задължения към бюджета и апелират при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция “Събиране”.

През февруари предстоят три търга на превозни средства в областта по същата причина. Товарно ремарке, намиращо се в Хасково, с марката SCHWARTZMULLER и произведено през 2002 година, се предлага за 6000 лв. Желаещите да го закупят могат да го огледат лично от 1 до 9 февруари след уговорка с публичния изпълнител, водещ продажбата.

Товарен автомобил VOLVO от 1996 година и полуремарке KRONE, с първоначални цени съответно 7500 лв. и 3000 лв. могат да бъдат огледани от 5 до 12 февруари в Любимец.

Техническите характеристики на превозните средства, крайните срокове за внасяне на депозит в размер на 20% от първоначално обявените цени, крайните срокове за ценови предложения и координатите на публичните изпълнители, отговарящи за продажбите са публикувани в електронната страница на НАП www.nap.bg в рубриката “Продажби”.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.