Хасково

Потвърдиха ареста за хванатия с 33.5 кг. хероин

Пловдивският апелативен съд потвърди мярката „задържане под стража“ за Никола Проданов, подсъдим за 33.5 кг. хероин.

На 14 декември по време на разпоредителното заседание в Хасковския окръжен съд Проданов поиска мярката му да бъде изменена в по-лека. Хасковските магистрати отхвърлиха искането, защото няма настъпили нови обстоятелства, които да налагат това. Адвокатите му обжалваха решението пред апелативния съд, който обаче потвърди определението на хасковския съд. Сегашното определение не подлежи на обжалване.

Както Haskovo.info писа, на 14 декември хасковският съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Проданов. Пловдивчанинът бе зрелищно арестуван миналото лято на автогарата в Хасково. 33,5 килограма хероин бяха задържани в автобус на Капитан Андреево, а впоследствие бе заловен и получателят им. Стойността на наркотика е 4 милиона лева. Хероинът бе скрит в машина за хляб в автобус.

Съдът уважи искането на защитата на Проданов, че разследването не е водено от надлежния разследващ орган – прокуратурата, а от полицията и митницата.

От прокуртарута пък са протестирали определението от разпоредителното заседание за връщането на обвинителния акт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button