Хасково

Гласуваха за детска градина в Хасково да се плаща по 1 лв. на ден

Общинският съвет прие предложението от група от 14 съветници за облекчение при заплащането за детска градина в община Хасково.

В него се казва, че за общински детски градини се въвежда облекчението родителят или настойникът да заплаща сума в размер на 1 лев на присъствен ден на детето при наличие на постоянен или настоящ адрес на един от родителите в община Хасково. За ползването на облекчението родителите или настойниците подават декларация до директора на съответната общинска детска градина.

Решението бе прието с 27 гласа „за“ и 4 – „въздържал се“, като от „Коалиция за Хасково“ не участваха в гласуването, защото според тях акцентът на дебата е изместен, а той трябва да се фокусира върху качеството на образованието в детските градини.

В същото време съветниците отхвърлиха предложението на кмета Добри Беливанов за намаление на таксите в градините. Преди гласуването Георги Пеев от „Коалиция за Хасково“ попита, защо кухнята майка за 300 000 лв. не може да заработи, а в същото време от общината лъжели, че ще тръгне. Беливанов отговори, че кухнята е по проект, там не са вложени общински пари и че тя ще обслужва само детска градина „Слънце“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button