Хасково

Отдадоха на концесия кортовете на „Юнак“, развиват и летището край Малево

Общинският съвет прие кортовете на „Юнак“ да бъдат отдадени на концесия за 25 г. на „Тенис Хасково 2015“, които единствени подадоха оферта.

През лятото на миналата година общинските съветници вече гласуваха кортовете да бъдат отдадени на концесия за 25 г., където наемател сега е имнно тенис клуб “Хасково 2015” със зам.-председател бащата на Григор Димитров – Митко Господинов. Там вече са извършени специализирани строителни работи на стойност 282 000 лв., насочени към реализацията на спортни и инфраструктурни съоръжения, съответстващи на изискванията на процедурата за концесия.

Отделно концесионерът ще плаща годишно по 850 лв. без ДДС. За срока на договора концесионерът се задължава да извърши минимални инвестиции в размер на 457 000 лв. без ДДС., свързани с частично разширяване, реконструкция и рехабилитация.

Общинските съветници дадоха и предварително съгласие на бившето летище край Малево да бъде развит „Учебно-тренировъчен център по парашутизъм и други спортове“.

Както Haskovo.info писа, инвестиционното намерение е от “Авиотех” ООД.  Дружеството е сключило дългосрочен 35-годишен договор за наем на летателна площадка-писта в хасковското село Малево. От фирмата искат да им се учреди право на строеж, след смяна предназначението на няколко имота, представлявали някога част от летището. Върху тези имоти ще бъде изграден Учебно-тренировъчен център и различни помощни елементи, като малък самолетен хангар, учебна част – класни стаи за теоретична и методическа подготовка на курсантите, административна, складова част, гараж, ремонтна работилница, спортна площадка, еко-велоалея и други технически съоръжения, сред които и трафопост.

След завършване на проекта община Хасково ще има на разположение действаща летателна площадка или технологично летище, като част от транспортната инфраструктура, за целите на извършване на специални полети до и от Хасково, в това число за оказване на спешна медицинска помощ и аварийно-спасителни дейности.

От фирмата обясниха, че инвестицията ще е за над 1 млн. лв. В центъра ще се обучават любители пилоти за леката и свръхлеката авиация, както и за моторното и безмоторното летене. Ще има курсове за фенове на парашутизма и скайдайвинга. Местни хора ще бъдат ангажирани със строителството, охраната и кетъринга на центъра. Очакванията са проектът да стартира до 1 г. ако всичко върви гладко. В самото начало ще има два самолета за обучение и един за парашутните скокове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
26.01.2018 16:12 16:12

Предлагам при откриване на базата в летище Малево вместо рязане на ленти да се извършът първите парашутни скокове и първи да скочат БЕЛИВАНОВ Т Захариева и Антон -аз ще им осигуря ПАМПЕРСИТЕ

СВЕЖАРЧЕ
СВЕЖАРЧЕ
26.01.2018 16:16 16:16

Въодушевен съм от горното предложение Аз пък ще осигуря ШАМПОАНА и ВОМАТА за ИЗМИВАНЕ 3,5 това ВОДА Чакаме и други ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Back to top button