Общината ще съди ВиК за парите за бутилирана вода

Хасково
Вода

Общинският съвет прие общината да предяви съдебен иск срещу ВиК – Хасково за възстановяване на всички пари, изхарчени за закупуването на бутилирана вода. Това трябва да стане до 28 февруари.

Предложението бе направено от “Коалиция за Хасково” и бе прието с докладната на кмета Добри Беливанов за Даване съгласие за предоставяне на средства за закупуване на бутилирана вода за питейни нужди за детските градини, училища, социални и лечебни заведения.

В предложението на кмета се припомня, че със свое решение от 28 април миналата година общинският съвет даде съгласие да бъдат предоставени средства по бюджетите на общинските и държавни училища, детски градини, социални и общински здравни заведения на територията на Хасково, за закупуване на бутилирана вода за питейни нужди и за приготвяне на храна.

Във връзка с продължаващите отклонения в качеството на питейната вода по показател “естествен уран”, както и даденото предписание от РЗИ-Хасково, което не е отменено, се предлага общинският съвет да даде съгласие да бъдат предоставени необходимите средства по бюджетите на общинските и държавни училища, детски градини, социални и общински здравни заведения в Хасково, на база посещаемостта на деца, ученици, лежащо болни и пребиваващи в социалните центорве и домове, за закупуване на бутилирана вода за питейни нужди.

Средствата да бъдат целеви и да бъдат осигурени в рамките до 50% от Резерва за непредвидени и неотложни нужди от бюджета на община Хасково за 2018 г.

Още новини

loading...

3 коментара

  • То всички ние трябва да съдим ВиК, че ни продават поливна, а не питейна вода. Надали има човек или домакинство, което да не купува вода за пиене.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.