Любопитно

Хасково впечатли на туристическото изложение в Истанбул

Хасковският Туристически информационен център участва успешно в Международното изложение EMITT, Истанбул, където представи културно-историческите забележителности.

С тях Хасково привлече интереса на журналисти, които проявиха желание да пишат за историята на Узунджовския панаир и Узунджовската църква. Туроператорски фирми и туристически агенции също останаха впечатлени от разнообразните възможности за туризъм в Хасково. Техните запитвания бяха свързани с местата за хранене и настаняване в града. Както и за съчетаването на планински, морски и СПА туризъм със забележителностите в нашия регион.

Специален интерес беше проявен и към тенис базата в Хасково. Поради близките разстояния на двата града, живеещи в Истанбул се интересуваха от тренировки на кортовете, от които е започнал Григор Димитров.

22-рото Международно изложение за туризъм и пътуване на страните от Източното Средиземноморие – ЕМИТ се проведе от 25 до 28 януари. Община Хасково се представи на щанда на България, заедно с общините Варна и Минерални бани. Щандът на Хасково посетиха генералният консул на България в Истанбул, Ангел Ангелов и търговският аташе Тошко Томов.

Изложението беше открито от турския министър на туризма и културата Нуман Куртулмуш.
Първите два дни от форума бяха предназначени само за представители на сектора. В последните два дни достъпът беше отворен и за индивидуални посетители и туристи.

Туризъм

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button