Таксуват на хасковска улица без да е в Синя зона

Хасково
Синя зона

От години инкасатори таксуват шофьорите за паркиране на улица “Иван Вазов” в Хасково без местата да са в Синя зона, сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Проверка показа, че “Иван Вазов” не е в списъка с улици в синята зона на областния град. В същото време по нея има разчертани в синьо места за паркиране. До ранния следобед днес там също имаше таксувани шофьори.

Синя зона

От общината също направиха проверка и заявиха, че на “Иван Вазов” не трябва да се събират пари за паркиране. От “Тролейбусен транспорт”, към който е синята зона, се опитаха да обяснят ситуация с това, че инкасаторът е нов и не е разбрал, че шофьорите там не трябва да се таксуват. Пари за паркиране по улицата обаче се събират от години, откакто в синя зона е и съседната улица “Петко Славейков”.

От кметството допълниха, че доскоро в Хасково е имало и други разчертани места, които обаче не са гласувани от общинския съвет за синя зона. Сега предстои внасянето на сесия на местния парламент осъвременен вариант на синята зона, като до приемането му при паркиране на “Иван Вазов” няма да се събират пари. Предложението първо трябва да бъде разгледано от транспортната комисия в общината.

В следобедните часове инкасаторът на зоната зад Бизнесцентъра, където е и проблемната улица “Иван Вазов” бе сменен с друг.

Изпрати новина

Още новини

loading...

9 коментара

  • И защо изобщо е нужен инкасатор???От колко години ми събират парите там?Кой сега ще ми ги върне?Кой ще се извини на хората? С кой ще си измият ръцете,с инкасаторите ли?Мошеници!Здраве да не видите!

  • Мили гости и граждани на град Хасково. В събота синята зона не работи, а на улици който имат автомати, защо хората са длъжни да взимат билети след като никъде из града не работи синята зона? Къде отиват тези пари? Кой си ги прибира?

  • хора бачкали сме там , никой няма да ви върне парите , корупция има навсякъде има във тая държава камули във фирмата и синя зона бачка от 08.15ч до 16.45ч тия табели не са сменяни от години , така че жалбичката и това е .

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.