Външни публикации

Златина и Асен от Язаки – любов на пълен работен ден

Златина и Асен са от Меричлери. Когато преди 10 месеца сключват брак, и двамата никога не са работили на постоянен трудов договор. Тя е на 24 години, той на 30. Работили са само сезонна работа в земеделието.

Няколко месеца след като стават семейство, разбират, че Язаки търси служители за новия си завод в Димитровград. Компанията наема хора от близките градове и села, осигурявайки им транспорт до работното място. „Това беше първата причина да решим да пробваме“, казва Златина.

В началото работата в завода за производство на автомобилни кабелни инсталации им се струвала ужасно трудна, добавя тя. „Бяхме притеснени. Условията изглеждаха много добри, шефовете бяха отзивчиви, щяха да ни назначат на постоянен трудов договор, но се съмнявахме в собствените си умения. Веднъж като стъпихме в работната среда обаче, всичко потръгна.“

„Жена ми се оказа много борбена и амбициозна“, разказва Асен. „Когато стартирахме тренинга в Язаки, тя имаше възможност да започне работа в нашия град, в общината. Викам й „няма да издържиш тук, отивай на по-сигурната работа“, но тя – не. Каза, че ще се справи и успя.“

Двамата са монтажисти и работят рамо до рамо в една смяна. Работата им изисква бързина и прецизност, от нея зависи непрекъснатия процес на поточната линия. „Тъй като е по-сръчна, Златина понякога ми прави забележки, но иначе се разбираме чудесно и вършим работата уверено“, казва Асен.
Доволни са, че могат да се хранят здравословно в столовата на завода срещу малката сума от 50 стотинки и че освен заплата, получават и бонуси, ако работят бързо, качествено и подредено.
„Благодарение на сигурната работа в Язаки, вече планираме да купим собствено жилище, засега живеем при нашите родители“, казва още Асен.

„Аз съм много благодарна, че ако усетя умора или напрежение, шефовете ми позволяват да си взема нужната почивка. Спокойна съм и заради това, че има непрекъсната здравна грижа“, споделя Златина. Не че работата по принцип е тежка. Двамата очакват бебе. Още една причина да са щастливи, че са част от семейството на Язаки.

Научи повече за Язаки България ТУК.

Back to top button