Съдът: Отхвърлянето на оставката на Делян Добрев от парламента е против Конституцията

Хасково

Конституционният съд обяви за противоконституционен отказа на парламента да прекрати предсрочно пълномощията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев след подадената от него оставка.

11 конституционни съдии присъстваха на заседанието. Съдиите Кети Маркова и Анастас Анастасов считат, че искането е допустимо и разгледано по същество е неоснователно. Съдиите Гроздан Илиев и Филип Димитров намират искането за недопустимо.

Haskovo.info припомня, че по-рано Добрев изтегли оставката си като депутат от деловодството на парламента. Като мотиви за решението Добрев е посочил засвидетелстваната подкрепа на народните представители от ГЕРБ, които не приеха желанието на депутата да напусне парламента.

Делян Добрев депозира молбата си за напускане на Народното събрание в началото на октомври миналата година след скандала между кмета на Хасково Добри Беливанов и местната партийна структура на ГЕРБ в региона, чийто областен координатор е депутатът. Добрев беше атакуван от депутати от БСП за назначения в общината. Заради оставането на Добрев в парламента опозицията от БСП сезира Конституционния съд.

Още новини

loading...

12 коментара

  • Дано приемат Инстанбулската конвенция,че на стари години осъзнах че съм джендър.

  • Делянчо боли ли боли ли? Да не си припарил в Хасково, че ще те затрупат с камъни!

  • Делянчо боли ли боли ли? Да не си припарил в Хасково, че ще те затрупат с камъни!

    Ha sega DEDE

  • Делянчо, отдавна си незаконно в парламента,бе, на практика не си дупетат. Ха дано следващата стьпка да е опандизване по делото, по което си обвиняем.

  • Не се напъвайте да злобеете.. Дилян Добрев е депутатът, който най-много е работил за града. Голяма глупост щеше да е да напусне парламента. Щяхме много да загубим. Троловете на Курнелка здраво заработват надниците си, но нямат никакъв шанс БСП. Здравомислещите хора все още са повече и няма кой да се хване на уйдурмите на социалистите. Грешката с Беливанов няма да свали ГЕРБ от власт. В този момент коалицията с патриотите е единствения възможен вариант за управление. Ако повишат не само заплатите, но и пенсиите по начина, по който предлагат не само патриотите, никой никога няма да ги свали от власт. Не се напъвайте излишно, тролове. Никой не ви вярна.

    • Делянчо,Делянчооооо,до кьде стигна-даже и партийните тролове на ГРОБ ги е срам да те защитават. Иначе скачат като по команда да плюят по неудобните им,които не им се продават. Само тоя, дето се напьва,от напьване се,изсрал лайно. Един,само един изглежда заблуден партиец. Делянчо вече и неговите си не го щат.

  • Само единствената неповторимата най умната ,най красивата съветничка вечно жадната джендъри жена Гергана Бояджиева подиграваща се на болни ,индвалиди,бедни,унижени тази женица умее само да лижи задници на всеки управляваш.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.