Хасково

И съдебната охрана излезе на протест в Хасково

Служители на главна дирекция „Охрана“ излязоха тази сутрин на протест пред сградата на съдебната палата в Хасково.

От съдебната охрана настояват за изравняване на специфичните условия на труд с полицаите, както и увеличение на заплатите с 20%, а не с получените вече 5%. От съдебната охрана искат да се изравнят по заплати с полицаите.

Протест
Иван Иванов

От съдебната охрана настояват и за отпускане на повече щатни бройки – минимум 350 за страната. В Хасково служителите са около 30, което е на критичния минимум. „Имаме отворено писмо в подкрепа от съдиите и МВР синдикатите са зад нас. Протестите ни ще продължат до изпълнение на нашите искания“, заяви председателят на хасковското дружество на синдикат „Охрана“ Иван Иванов.

След 5-процентното увеличение на заплатите, щатната е 719 лв. „Заплатата стига за най-необходимите неща, не може да си покриваме нуждите, а работата напрегната, отговорността голяма“, заяви Таньо Касабов. Според колегата му Красимир Милев не трябва да има делене на работещите в МВР, защото всички са в системата на сигурността.

Haskovo.info припомня, че на 29 януари на протест излязоха надзирателите в хасковския арест. Съдебната охрана пък протестираха още през ноември миналата година.

Иван Иванов

20 коментара

 1. Тези създават обществено полезни продукти. По цял ден копаят. ……..че……си……..носовете а тая кака в средата що не каже къде доработва .Цял град я знае що за птица е.

  1. Къде е този ЛЕЛЕК Недялко Шишков? Нали така му е прякорът.Само се пъчи ,че им е началник,а иначе се крие като мишка.Голяма таратайка си беше и неповторим Л Е Л Е К ще си остане.

   1. И голям интригант е този ЛЕЛЕК Шишков.По му подхожда да се докароса с женски дрехи отколкото да се прави на истински мъж.Затова го няма и на протеста.Страхливец и лизач на началници е той.

 2. Да не останат и те по назад,работата им била изключително тежка,видели са те работа!

 3. Хайде да се сменим колеги, аз съм катаджия и вие да дойдете на моето място а аз да дойда в съда да си барам онаята ми работа на топло преа зимата и хладно през лятото. Ние се гърчим на пътя постоянно , ха тогава ще си говорим .

  1. Ти пък “ катаджия“ не се обаждай, че и вас ви знаем как спите в патрулните коли по време на дежурство и какви рушвети вземате, като си знаете посраните гъзове поне си мълчете…..!

 4. А как започват там работа, защо не кажат! Кога са обявили конкурс за място в съдебна охрана, сигурно защото няма желаещи или защото тайно всеки се натиска за тази толкова „тежка работа“

 5. Точно така,там се започва работа по друг начин вижте арестите в Хасково,Ст.Загора,Смолян пълно е с рушветчии от Кърджали.

 6. Мале ама много сте нагли бе,защо се сравнявате с полицаите, дали сте на улицата или пък знаете какво е нощна смяна през нощите да се занимаваш с всякви дрогирани и пияни леики.Половината от снимката нали бяхте в полицията бре що избягахте,защото за полицай на улицата се иска дупе нали.

 7. отиваш при нотариуса в град кърджали българомохамеданин е, на пазара от там те препраща при брат си във Варна системата, там става всичко на четири очи и си ок приет в системата. Нотариална кантора на улицата , на старата баня до училището надолу в тази посока, няма да цитирам името му, българомохамедани са

 8. То бива, бива селски манталитет, ама това вашето на нищо не прилича бе хора, само търсите кого да оплювате. До вчера „плюхте“ по полицаите че по цял ден ядат банички и спят в патрулните коли, днес пюете по служителите на ГДИН и ГДО че нищо не правели и по цял ден си чешели……., ами я се погледнете бе мили сънародници, нима ви сте по различни от тези служители, нима вие сте по-добри и по-съвестни във вашата сфера на дейност, отколкото те в тяхната?

 9. гОшко пърдиш яко другарю, я кажи как се уреди на таз службичка и аз да ти пръдна на корема и на теб и на мумата.

 10. Вижте сега господа пазачи,искайте си увеличение на заплатите но моля не се сравнявайте с момчетата от МВР,които са на улицата.Смешни сте.

 11. а къде е недялко шишков крие се като м-шка жалко четова момченце иванчо от габерово се пъчи като яре знаем иванчо койте назначи чичовото -гошко – и несе сравнявайте със полицаите които са на терен половината от вас бяха във полицията и като видяха дебелия хайде на завет

 12. Хубава карикатура в днешния в. „Сега“. Заради такива от карикатурата сте на такова дередже.

 13. Май, никой от горе коментиращите граждани, полицаи, катаджии и други не са запознати с естеството на работа в ГДО и ГДИН. Дано не им се налага да го разберат. От личен опит знам, че на тези момчета и момичета дето толкова оплювате никак не им и лесно. Защото мен като ме задържаха господата полицаи, повече не ги видях, но с тези хора на снимката и другите от ареста, както и от затвора изкарах години. Със заразно болни от сифилис, туберкулоза, нервни кризи, опити за самоубийства,доживотни затворници и такива с по двадесет години готови на всичко, само и само да издаянят нещо, злепоставят и изложат на риск тези хора. Но на кой му пука, камо ли на вас дето нищо не знаете и не сте видяли от вътре, освен постовият, който ви проверява на входа на съда и ви нарушава спокойствието. Затова първо помислете и тогава квалифицирайте, коментирайте и обиждайте. Прост народ, слаба държава това е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button