И съдебната охрана излезе на протест в Хасково

Хасково

Служители на главна дирекция „Охрана“ излязоха тази сутрин на протест пред сградата на съдебната палата в Хасково.

От съдебната охрана настояват за изравняване на специфичните условия на труд с полицаите, както и увеличение на заплатите с 20%, а не с получените вече 5%. От съдебната охрана искат да се изравнят по заплати с полицаите.

Протест
Иван Иванов

От съдебната охрана настояват и за отпускане на повече щатни бройки – минимум 350 за страната. В Хасково служителите са около 30, което е на критичния минимум. „Имаме отворено писмо в подкрепа от съдиите и МВР синдикатите са зад нас. Протестите ни ще продължат до изпълнение на нашите искания“, заяви председателят на хасковското дружество на синдикат „Охрана“ Иван Иванов.

След 5-процентното увеличение на заплатите, щатната е 719 лв. „Заплатата стига за най-необходимите неща, не може да си покриваме нуждите, а работата напрегната, отговорността голяма“, заяви Таньо Касабов. Според колегата му Красимир Милев не трябва да има делене на работещите в МВР, защото всички са в системата на сигурността.

Haskovo.info припомня, че на 29 януари на протест излязоха надзирателите в хасковския арест. Съдебната охрана пък протестираха още през ноември миналата година.

Иван Иванов

20 коментара

 • Тези създават обществено полезни продукти. По цял ден копаят. ……..че……си……..носовете а тая кака в средата що не каже къде доработва .Цял град я знае що за птица е.

  • Къде е този ЛЕЛЕК Недялко Шишков? Нали така му е прякорът.Само се пъчи ,че им е началник,а иначе се крие като мишка.Голяма таратайка си беше и неповторим Л Е Л Е К ще си остане.

   • И голям интригант е този ЛЕЛЕК Шишков.По му подхожда да се докароса с женски дрехи отколкото да се прави на истински мъж.Затова го няма и на протеста.Страхливец и лизач на началници е той.

 • Да не останат и те по назад,работата им била изключително тежка,видели са те работа!

 • Хайде да се сменим колеги, аз съм катаджия и вие да дойдете на моето място а аз да дойда в съда да си барам онаята ми работа на топло преа зимата и хладно през лятото. Ние се гърчим на пътя постоянно , ха тогава ще си говорим .

  • Ти пък “ катаджия“ не се обаждай, че и вас ви знаем как спите в патрулните коли по време на дежурство и какви рушвети вземате, като си знаете посраните гъзове поне си мълчете…..!

 • А как започват там работа, защо не кажат! Кога са обявили конкурс за място в съдебна охрана, сигурно защото няма желаещи или защото тайно всеки се натиска за тази толкова „тежка работа“

 • Точно така,там се започва работа по друг начин вижте арестите в Хасково,Ст.Загора,Смолян пълно е с рушветчии от Кърджали.

 • Мале ама много сте нагли бе,защо се сравнявате с полицаите, дали сте на улицата или пък знаете какво е нощна смяна през нощите да се занимаваш с всякви дрогирани и пияни леики.Половината от снимката нали бяхте в полицията бре що избягахте,защото за полицай на улицата се иска дупе нали.

 • отиваш при нотариуса в град кърджали българомохамеданин е, на пазара от там те препраща при брат си във Варна системата, там става всичко на четири очи и си ок приет в системата. Нотариална кантора на улицата , на старата баня до училището надолу в тази посока, няма да цитирам името му, българомохамедани са

 • То бива, бива селски манталитет, ама това вашето на нищо не прилича бе хора, само търсите кого да оплювате. До вчера „плюхте“ по полицаите че по цял ден ядат банички и спят в патрулните коли, днес пюете по служителите на ГДИН и ГДО че нищо не правели и по цял ден си чешели……., ами я се погледнете бе мили сънародници, нима ви сте по различни от тези служители, нима вие сте по-добри и по-съвестни във вашата сфера на дейност, отколкото те в тяхната?

 • гОшко пърдиш яко другарю, я кажи как се уреди на таз службичка и аз да ти пръдна на корема и на теб и на мумата.

 • Вижте сега господа пазачи,искайте си увеличение на заплатите но моля не се сравнявайте с момчетата от МВР,които са на улицата.Смешни сте.

 • а къде е недялко шишков крие се като м-шка жалко четова момченце иванчо от габерово се пъчи като яре знаем иванчо койте назначи чичовото -гошко – и несе сравнявайте със полицаите които са на терен половината от вас бяха във полицията и като видяха дебелия хайде на завет

 • Хубава карикатура в днешния в. „Сега“. Заради такива от карикатурата сте на такова дередже.

 • Май, никой от горе коментиращите граждани, полицаи, катаджии и други не са запознати с естеството на работа в ГДО и ГДИН. Дано не им се налага да го разберат. От личен опит знам, че на тези момчета и момичета дето толкова оплювате никак не им и лесно. Защото мен като ме задържаха господата полицаи, повече не ги видях, но с тези хора на снимката и другите от ареста, както и от затвора изкарах години. Със заразно болни от сифилис, туберкулоза, нервни кризи, опити за самоубийства,доживотни затворници и такива с по двадесет години готови на всичко, само и само да издаянят нещо, злепоставят и изложат на риск тези хора. Но на кой му пука, камо ли на вас дето нищо не знаете и не сте видяли от вътре, освен постовият, който ви проверява на входа на съда и ви нарушава спокойствието. Затова първо помислете и тогава квалифицирайте, коментирайте и обиждайте. Прост народ, слаба държава това е.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.