Регион

Хванаха камион с контрабандни цигари на Капитан Андреево

12 800 къса или 640 кутии контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На трасе „Входящи товарни автомобили“ на Капитан Андреево, пристига камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока като заявява, че не пренася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.

Камионът е отклонен за щателна митническа проверка. При проверката, във фабрични кухини, от двете страни на двигателя на превозното средство, са открити 640 кутии цигари без валиден български акцизен бандерол, от които 250 кутии „Karelia ome“, 210 кутии „Pall mall“ и 180 кутии „LM“.

Цигарите са иззети. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение в размер на 3300 евро.

От началото на година досега, митничарите на Капитан Андреево са задържали 280 000 къса или 14 000 кутии цигари без акцизен бандерол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button