Любопитно

В Димитровград отново ще финансират издаването на нови книги

Община Димитровград за поредна година обяви конкурс за финансово подпомагане на книгоиздаването, съобщават от кметството.

Финансова подкрепа за книгоиздаване се предоставя в следните области: Художествена литература – стихосбирка, роман, сборник разкази, драматургия, книга за деца, Литературознание – литературна история, монография, литературна критика, История, културология, краезнание – историческо изследване, краеведско изследване с приоритет изследвания, засягащи димитровградския регион, издания за личности с принос за културния облик на града и общината.

Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат: физически лица, народни читалища и юридически лица с нестопанска цел.

Кандидатите следва да отговарят на следните условия: да имат адресна регистрация по постоянен адрес на територията на община Димитровград, да имат седалище и адрес на управление на територията на общината, да не са подпомагани финансово по същата Наредба през последните две години, да нямат присъдена друга местна или национална финансова подкрепа за проекта, с който кандидатстват, един кандидат не може да кандидатства с повече от един проект, не се отпускат средства за преиздаване на вече издадени творби, не се финансират разходи за представяне, рекламиране и книгоразпространение на изданието.

В рамките на обявения конкурс кандидатите подават документи в общинска администрация – Димитровград, бул. „Г. С. Раковски“ 15, Център за информация и услуги за граждани, гише № 1. Краен срок за подаване на документите за кандидатстване с проектите за финансово подпомагане – 16 март. За справки: тел. 0391/ 68280, 68282.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
анонимен
анонимен
02.02.2018 11:51 11:51

Браво на общинарите от Димитровград. Една препоръка към кметове и общинари от цялата страна – ПОСЛЕДВАЙТЕ ПРИМЕРА НА ДИМИТРОВГРАДЧАНИ!

Back to top button