В Димитровград отново ще финансират издаването на нови книги

Любопитно
Димитровград

Община Димитровград за поредна година обяви конкурс за финансово подпомагане на книгоиздаването, съобщават от кметството.

Финансова подкрепа за книгоиздаване се предоставя в следните области: Художествена литература – стихосбирка, роман, сборник разкази, драматургия, книга за деца, Литературознание – литературна история, монография, литературна критика, История, културология, краезнание – историческо изследване, краеведско изследване с приоритет изследвания, засягащи димитровградския регион, издания за личности с принос за културния облик на града и общината.

Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат: физически лица, народни читалища и юридически лица с нестопанска цел.

Кандидатите следва да отговарят на следните условия: да имат адресна регистрация по постоянен адрес на територията на община Димитровград, да имат седалище и адрес на управление на територията на общината, да не са подпомагани финансово по същата Наредба през последните две години, да нямат присъдена друга местна или национална финансова подкрепа за проекта, с който кандидатстват, един кандидат не може да кандидатства с повече от един проект, не се отпускат средства за преиздаване на вече издадени творби, не се финансират разходи за представяне, рекламиране и книгоразпространение на изданието.

В рамките на обявения конкурс кандидатите подават документи в общинска администрация – Димитровград, бул. “Г. С. Раковски” 15, Център за информация и услуги за граждани, гише № 1. Краен срок за подаване на документите за кандидатстване с проектите за финансово подпомагане – 16 март. За справки: тел. 0391/ 68280, 68282.

Още новини

loading...

Един коментар по “В Димитровград отново ще финансират издаването на нови книги

  • Браво на общинарите от Димитровград. Една препоръка към кметове и общинари от цялата страна – ПОСЛЕДВАЙТЕ ПРИМЕРА НА ДИМИТРОВГРАДЧАНИ!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.