Хасково

Върнаха делото за 33.5 кг. хероин на хасковския съд

Пловдивският апелативен съд отмени определението на Хасковския окръжен съд от средата на декември миналата година, с което бе прекратено съдебното производство и делото срещу Никола Проданов за 33.5 кг. хероин бе върнато на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения.

Както Haskovo.info писа, в разпоредително заседание на 14 декември хасковските магистрати уважиха искането на защитата на Проданов, че разследването не е водено от надлежния разследващ орган – прокуратурата, а от полицията и митницата. От прокуратурата обаче протестираха това определение пред апелативния съд.

Пловдивските магистрати намират, че по делото няма данни разследването да е извършено от некомпетентен орган, тъй като всички дейтвия по разследването и процесуалноследствени действия са извършени от наблюдаващия прокурор, е записано в определението на съда.

Haskovo.info припомня, че пловдивчанинът бе зрелищно арестуван миналото лято на автогарата в Хасково. 33,5 килограма хероин бяха задържани в автобус на Капитан Андреево, а впоследствие бе заловен и получателят им. Стойността на наркотика е 4 милиона лева. Хероинът бе скрит в машина за хляб в автобус.

Сега делото се връща на Хасковския окръжен съд за продължаване на съдопроизводствените действия. Определението е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button