Предлагат първите мартеници в центъра на Хасково

Любопитно

Първите търговци вече продават мартеници в центъра на Хасково.

Символите на пролетта се предлагат на няколко места по алеята между общината и областна администрация, както и под часовниковата кула на площад „Атлантически“.

Сред тях е хасковлийката Пенка Петрова, която продава мартеници от 22 г. Сама изработва всяка от тях, като се гордее, че те са български. Цените им пък са от 10 стотинки до 15 лв.

Мартеници
Пенка Петрова

Haskovo.info припомня, че по-рано търговци подадоха жалби до кмета заради незаконосъобразност на жребия за разпределяне на дървените къщички и шатрите. В крайна сметка вчера бе изтеглен втори жребий за масите.

Базарът пък продължава от 1 февруари до 10 март. Очакванията са през следващите дни да отворят и останалите търговци на мартеници.

Мартеници

22 коментара

 • Вчерашния жребий не е нов жребий,щото първия- незаконосъобразния жребий още не е отменен.Вчерашния жребий е продължение на първия.Всяка от фамилиите има по две къщички.Минете да им разгледате занаятчийските мартенички.Почти всичко е купено от Илиянци и се препродава.

  • Всяка година е тоя цирк с масите и странно как очаквате на 15 къщи да се нагъчите 100 търговци…и всички да са доволни.
   Аз ако съм на кмета омитам ги тия дървени къщи от площада и не разрешавам повече продажба на мартеници там.Чиста работа. Който иска да продава да си наема магазинче.Пълно е с дюкянчета по чаршията.
   Не стига че ви дават да се разположите като цигански катун ами и недоволстват..аман бе. Нали теглили сте жребий кой ви е крив че късмета ви толкова

 • Haskovo.info и аз да припомня на вас, че този жребий дето беше вчера на 31.01.2018г. е 2-ри жребий, понеже много търговци останаха без места, 1-ят жребий не е отменен и е незаконосъобразен. Може всеки да види тези „занаятчии“ които са в къщичките, които с приоритет незаконосъобразно им предоставиха къщички дали всичко е ръчна изработка, 90% от мартениците са купени от китайците от Илиянци и тук ги препродават на десеторна цена, някой дори 20 пъти над цената която са я закупили. Видяли ли сте някой да слага цени на мартениците, малцина са, това е така защото за всеки клиент си има цена.

  • Тъпото е, че с пускане на жалба до общината, те си я разглеждат и естествено ще кажат, че всичко е наред и няма нарушения, за да не изхфърчат като тапа от шампанско всичките „МАУЦИ“ които работят там.

 • Дъртия скелет дет си говори под носа бай Добри, ако не се махне да се готвим за нови местни избори 2019г.

 • Добре де, как така предходните две години нямаше такава драма, а всички,които бяха подали заявления, получиха разрешение да продават. Защо тази година се получиха такива малоумни ситуации и семействата, които разчитат на малко доход от мартениците, бяха поставени в кошмарен сюжет. Някой може ли да обясни нелогичната обстановка!!!???

  • Защото всички служители от общината са пълни идиоти, малоумни, улигофрени. Не компетентни да изпълняват длъжността си особенно тези в архитектурата. Не помислиха щом от начало обявявят 30 места, да не набутват хората с 98 заявления, а да приемат само 30, или да обявят 98 или 100 места и тогава да взимат парите за 98 или 100 заявление, ама не да вземат парите на хората пък по сле се оправяй. Сигурно ако бяха подали 1000 заявления и нямаше да върнат хората :), 100 заявления = 2000лв. Пък и тъпото е, че излизат някой да теглят по 5 пъти на жребия, играят с 5 заявления на познати вероятно. А за другите хорица с по 1 заявление да духат супата.
   Ако това е справедливо, без думи съм.
   Оставка на Беливанов, дето не контролира некадърните сислужители и всички вън от общината и нови предсрочни местни избори за кмет.

 • Предните години жребият беше честен и всеки си теглеше от урната,в която бяха смесени всички къщи,шатри и места.И на който какъвто му е късмета.Но този път на първия жребий раздадоха шатри и повечето къщички без жребий.А на вчерашния допълнителен жребий раздадоха места на открито на тези,за които не стигнаха местата на първия жребий. Вчера много хора си тръгнаха и се отказаха да продават,защото местата са изолирани и без покрив над главата. Вчера няколко човека,които имат по две къщички играха и за места и така взеха и хубавите места.Да не говорим ,че вчера комисията разреши на няколко човека да теглят по няколо пъти за места за уж други хора,но всъщност си теглиха за себе си

  • ей като лъжете вижте си носовете дали не пораснаха…как пък точно на тия с къщичките им се случили най-хубавите маси БРЯХ късмет бе
   Всяка година е тоя цирк с масите и странно как очаквате на 15 къщи да се нагъчите 100 търговци…и всички да са доволни.
   Всяка година го гледаме тоя цирк .Аз ако съм на кмета омитам ги тия дървени къщи от площада и не разрешавам повече продажба на мартеници там.Чиста работа. Който иска да продава да си наема магазинче.Пълно е с дюкянчета по чаршията

 • И коя е комисията! Да им се държи сметка-какви са тия игри без правила, това да не е бащиния, тук се решават човешки съдби!

 • Искаме разработени и публикувани правила – има време до коледния базар, но такова безхаберие и хаос вече не се търпи. Кмете, да седнат твоите подчинени и да си напишат правила, да се разпише и ти и да ги публикувате, за да ги четем имам всички. Уж казваше че общината ще бъде прозрачна – сложи бариера вътре, да не се допускат граждани, сложи машоумници по столовете в кабинетите, на сайта на община нищо не се качва, на таблото нищо не е обявено, това ли е прозрачност, Беливанов?!Не се ли срамуваш, толкова опит имаш, а не можеш да вкараш в ред хората си. Е, Георги Иванов можеше да краде но знаеше поне как да се прикрие и да има дисциплина и ред.

  • нали до вчера обясняваха едни и същи жалбари как от сайта научили че има базар… пък днес нямало нищо в сайта. Пак ви казвам да не обиждам на етнически групи ама вижте си носовете-бая трябва да са пораснали с толкова лъжи

 • Трябва всички заинтересувани да протестират иначе минало, заминало. Какво е това безхаберие да си правят каквото си искат? Вън от общината на всички заедно с Беливанов понеже и той не им държи сметка, той също е отговорен, той трябва да ги контролира. Само знае да ходи със Стаматов на почивка и гледа себе си, а за хората кучета ги яли.

 • Подкрепям напълно Василев и Оставка тотална некомпетентност на служителите, никой не си вършни работата. Наистина Беливанов заяви, че ще има прозрачност. Къде е тая прозрачност на негови хора ли? Абсолютно нищо не е направено за града от мандата на Добри Беливанов, само лява ръка десен джоб и празни обещания.

  • Нали има жребий, нали сте ходили..как да стане по прозрачно? Аман от мрънканици

 • Не мога да разбера какви са тия глупаци на 1 февруари да продават мартеници празника е на 1 март, айде поне 10 дена преди това ама 1 феруари ума не ми го побира такава лакомия не бях вижал. И ги гледам горе тия дето са на къщите мартениците са от китайците на Илиянци 100% истина, не че имам нещо против, има си клиенти за всичко ама да не заблуждават хората, че били занаятчии и сами ги правели, ние да не сме хванати от гората.

  • То жребий имаше, но нали на първия жребия раздадоха незаконосъобразно хубавите места на уж занаятчий, пък на втория циганите теглеха по 5 пъти поне с различни имена. На хората с по едно заявление нищо не остана, промениха процедурата въобще не бяха писали, че ще има жребий явно са казали на тези които са си платили, че ще има. И ти няма кака да си на мястото на кмета. Ти това, ти онова смешник голям си, трай си там и си продават пердетата по 1000лв. на лизинг :))).

 • Беливанов не разбра ли че всички от общината работят против теб, съжалява че гласувахме за теб.

 • Забележете как повечето коментари са от търговец 1.
  Един и същ човек,който са го сложили на къщичка,че нищо чудно и на две, ще ми публикува уж 10 мнения в своя защита И не знам за кво намесва етносите.Да си прост тъпанар,без образование е по-лошо от това да си от малцинствата.

 • търговец1 ти пък от къде се взе маук такъв? Никой не ти иска малоумното мнение. Ако си бил кмет незнам си кво, то и Левски ако беше с ботуши нямаше да закачи цървула и резаните патлаци нямаше да го хванат. Беливанов носи отговорността за некомпетентността на служителите си, не ги контролира, така че вън на дятката с всички глупаци които работят в общината. Дядото знае само да ходи на почивки и да купува BMW-та по 40000лв. на децата. Парите са спестени от заплатата :).

 • Аз съм от Бадема, от моя блок всички са Беливанов да се маха. Оставка на Беливанов. Направете подписка. Поставете я някъде в центъра и да отиваме да се подписваме, тея от общината на главата ни се качиха.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.