Хасковските семейства вече могат да кандидатстват за финансиране на ин витро процедура

Хасково
Пресконференция

Хасковските семейства с репродуктивни проблеми вече могат да кандидатстват за финансиране на ин витро процедура, обявиха на пресконференция областният управител Станислав Дечев и председателят на Управителния съвет на фондация “Искам бебе” Мария Янева.

Заявленията ще се приемат в периода от 1 до 28 февруари на имейл адрес: haskovo@iskambebe.bg. Документите и условията за кандидатстване са качени на сайта на фондацията.

Кандидатстващата двойка трябва да са български граждани с постоянен или настоящ адрес на територията на Хасковска област за последните 2 г. преди датата на кандидатстване. Кандидатът и пратньорът не трябва да са под запрещение, както и да са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си. Възрастта на жената трябва да е между 20 и 43 г. Трябва да има доказана причина за стерилитет. Двойката да е изчерпала 3 ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Центъра за асистирана репродукция и да не подлежи на финансиране от Центъра. Двойката не трябва да има общи деца, да не е получавала или да следва да получи дарение от други дарителски кампании в последната една година, считано от 10 януари 2017 г. Двойката трябва да извърши ин витро процедурата в лицензирана клиника в България.

Ще бъдат финансирани две двойки от кандидатстващите, които ще получат по 4300 лв. Тези, които ще се финансират ще бъдат обявени на 6 март, като ще има и такива в резервен списък.

Haskovo.info припомня, че през декември Коледният благотворителен базар на областния управител и Коледният коктейл бяха посветени на каузата “За повече деца в България”. Събраните средства от дарителите от цялата област са над 8600 лева и са преведени по сметките на Фондацията. Дечев благодари на всички дарители.

Областният управител и неговият заместник Стефка Здравкова съобщиха, че се обмислят варианти за продължаване на инициативата през годината в други общини, а финалът отново ще е по Коледа в Хасково. Мария Янева от своя страна благодари на областна администрация за организацията и подкрепата.

Още новини

loading...

6 коментара

  • Програма за създаване на ГЕРБАДЖИЙСКИ РОБИ!!
    ПРЕДСТОИ БЕЗПЛАТНА ЕВТАНАЗИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ!

  • Най грозните хора живеят в хасково и са написали горните три коментара. Дано си получите заслуженото заради думите които сте написали непрокопсаници долни. Как можете и в най топлите човешки чувства да видите политика. Обременени мутанти …дано ви се върне точно там където най ще ми заболи.

  • Абе аз да попитам –Защо се налага извършване на ИН ВИТРО което е доста скъпо начинание след като в РЕПУБЛИКА има ЦИГАНЕТА които са като БИЧЕТА и ще свършат работа сигурно и много по евтино АЛООООООООО областния ПРОУЧЕТЕ този въпрос бе държавата е бедна

  • Днешният ден 2 февруари още по времето на СОЦА бе обявен и се чествуваше още тогава като ден на ПЕДЕРУНГЕЛИТЕ в БЪЛГЪАРИЯ Това е повод да поздравим всички ДЖЕНДЪРИс ЕВРОПЕЙСКО мислене и ЕВРОПЕЙСКИ ценоости

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.