Приемат документи за санирането на жилищни сгради в Хасково

Хасково
Саниране

Община Хасково стартира от днес прием на документи за участие в програма Енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради по ОП “Региони в растеж”, съобщават от кметството.

В изпълнение на Инвестиционната програма на Хасково, одобрена за финансиране по процедура “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие – Инвестиционни програми”, общината стартира процедура по набиране на заявления за интерес от сдруженията на собствениците за финансиране по програмата, инвестиционен приоритет “Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради” – за многофамилни жилищни сгради.

В рамките на процедурата ще се предостави безвъзмездна финансова помощ за подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на общината, чиито собственици трябва да са регистрирали сдружения на собствениците по реда на Закона за управление на етажната собственост.

Кои сгради са допустими и какви са критериите може да прочетете ТУК.

Още новини

loading...

3 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.