Завършилата фотография в Англия Стела Танева подреди изложба в Хасково

Любопитно
Изложба

Хасковлийката Стела Танева съвсем скоро се дипломира в специалност Фотография в университета на Съндърланд, Англия, а тази вчер откри първата си самостоятелна изложба в галерия “Форум”.

Експозицията “Геометрията на сетивата” включва 34 фотографии, които представляват нейния дипломен проект. Те са заснети в продължение на година и половина в няколко европейски държави. В макрото, пейзажите, натюрморта, експеритменталната и силуетна фотография е търсена геометрията.

Изложба

“Нейният различен поглед няма как да не бъде показан пред публика, която разбира и цени изкуството. И така, строгата наука геометрия е овладяна от сетивата и обектива на Стела”, заяви Славян Костов, като Стела е от първия курс на школата му по фотография в Младежкия център. Сега нейната сестра Кристина също учи фотография при Славян.

Сред официалните лица, уважили изложбата, бе областният управител Станислав Дечев, а почетният гражданин Димитър Русев – Мутата се представи с изпълнения на китара.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.