Почетоха 118 г. от смъртта на Капитан Петко войвода в Хасково

Хасково

118 г. от смъртта на Капитан Петко войвода почетоха хасковлии.

Цветя пред паметника на бележития българин в областния град поднесоха членове на тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и граждани.

Председателят на тракийското дружество Кирил Сарджев заяви, че на днешната дата е починал един голям патриот. „Той е герой, който се помни от историята. Ние се вглеждаме в сенките им, но не изграждаме култура на новия революционер. Нека младите се вгледат в делата им и да ги тачат. Тъжен ден, но нека вдигнем чела, защото те са били в делата си за нас, нека не ги забравяме“, каза още Сарджев.

Петко Кирков Калоянов е роден на 18 декември 1844 г. в Доганхисар и е починал на 7 февруари 1900 г.

3 коментара

  • то хубаво , ама кой го почита- председателя с секретарката, а преди години какво шествие имаше , духова музика, знамена,венци , тракийци млади и стари а сега къде са,вярно старите измряха но има млади , има Тракийски квартал. Къде е големият тракиец Шалапатя, но той ходи когато има личен интерес…

  • Защо от Тракийското дружество не разгласиха предварително , да подсетят хората !!! Този Сарджев май това първо трябваше да направи – има телевизия , преса !!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.