Регион

Условна присъда за купувач на гласове в Ябълково

5 месеца условно с 3 г. изпитателен срок получи Велко Велков от Димитровградския районен съд след споразумение с прокуратурата.

Мъжът е признат за виновен в това, че от 26 до 28 юни миналата година дал пари на 18 души в село Ябълково, за да гласуват на частичните избори за кмет за независимия кандидат Костадин Ангелов. Общата раздадена сума е 159 000 лв.

Отделно мъжът е глобен от съда с 5000 лв. и е наказан с лишаване от право да заема обществена длъжност за срок от 2 г., свързана с представителство на политическа партия. Общо 239 000 лв., които са били предназначени за извършване на престъплението се отнемат в полза на държавата.
Определението на съда не подлежи на обжалване или протест.

Кандидатът на ГЕРБ Вангел Попов загуби изборите, като от партията искаха тяхното касиране заради купуването на гласове, но съдът отхвърли жалбата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митю Клявката
Митю Клявката
07.02.2018 16:28 16:28

Ааа!!!Ясноооо!!!Ако беше купувал за ГЕРБ,нямаше да го съдят!!!

orhan
orhan
10.02.2018 12:39 12:39

Вярно е! Ама тия предварително са уговорили нещата, не чакат последния момент! А тия аджамии… Как така ще подбива предварителните изборни резултати!…

Back to top button