Беливанов внесе сигнал до прокуратурата и областния управител заради Бюджет 2018

Хасково

Кметът Добри Беливанов внесе сигнал до Окръжна прокуратура – Хасково и Областния управител относно Бюджет 2018, съобщават от общината.

Според градоначалника има нарушения на материалния закон, така също и на административнопроизводствените правила при приемане решение №596 от 26 януари 2018 г. на Общински съвет – Хасково.

Внасянето на сигнала не означава спиране на работата по Бюджет 2018. Напротив, вече се работи по подготовката за изпълнението на решенията на Общински съвет, посочват от общината.

Окръжна прокуратура и Областния управител са тези, върху които пада тежестта за следене на законосъобразността на решенията на Общински съвет, казва кметът Добри Беливанов. „Относно твърденията на общински съветници, че с внасянето на своето предложение за Бюджет 2018 на община Хасково кметът се е опитал да промени такса смет припомням, че според Закона за местните данъци и такси, размера на такса битови отпадъци се определя от Общинския съвет, тя трябва да бъде приета до 31 октомври на предходната година. Общинските съветници, твърдящи тази неистина много добре знаят, че не съм внасял подобно предложение, а те още по-малко са гласували подобно“, добавя градоначалникът.

10 коментара

 • Предполагам сигнала го е писала адвокат Наташка,а възлюбенния й Тинчев е изприпкал с късите си крачета да го носи в прокуратурата?

  • Вижте първо наистина какво са гласували общинските съветници на последното си заседание ,, упълномощили кмета на направи ЕБК единен бюджетен класификатор….защото всички са професори по всичко да поЯсна ей това се прави от Министъра на финансите…

   • Областния да опровергае училищния си прякор обратното на ,,умното,, и да прочете наистина. За не се поддава на общия партиен вой. Твърде ги оставихте да правят глупости съветниците си…поне променяйте какво внасят за гласуване. Срещите по Пеев и го гоните от заседания но за съжаление понякога казва истината която явно не ви е уудобна

 • Това недоразумение Беливанов и тия нещастници гербаджийски дето го натресоха на Хасково, да се омитат вдън земя. Разсипаха града и го направиха село и нарочно не ремонтират Богородица щото искат да се саморазруши и да я няма – безверници! Марш от Хасково!

 • Не вждам нищо лошо в тоя сигнал, има някакви съмнения за нередност, едни юристи са казали така. След като Областния е отговорен за законноста на решенията на общински съвет, да си каже законно ли е не е ли. Прокуратурата също да преценя има ли проблем или не. Много шум се вдига за нещо, което каквото и да говорят няма да промени нищо. Бюджета такъв или онакъв го има, никой няма да прекъсне работа докато някакви чиновници се изтуткат да решат законно ли е не е ли. Защо ми се струва че напоследък все правим новини от нещо което ги няма

 • СИГНАЛА до д-р Михайлов за умственото съдържание в каунья на дядо отлежава.Явно няма места в ИНСТИТУЦИЯ-Болярово!?

 • Общината заслужава прокуратурата и областният да се произнесат по начина,по който го направи тя по въпроса с многото жалби на хората за мартенския базар.А именно -без становище на юрист и без проверка да се произнесе ,че НЯМА НЕРЕДОВНОСТИ.

 • Областния е КУХА ГЕРБЕРСКА ЛЕЙКА!!!КВО МОЖЕ ДА СЕ “ ПРОИЗНЕСЕ“????
  ХА-ХА-ХАААА….

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.