Хасково

Изхарчили сме по-малко ток през януари заради по-топлото време

По-ниско потребление на битовите клиенти в Югоизточна България за януари отчитат от EVN. По-топлото време тази година е сред основните фактори, влияещи на консумацията на електроенергия.

Средното потребление през януари е 400 kWh, което е 17,8% по-малко спрямо година по-рано, когато е било 487 kWh.

Консумация на електроенергия до 300 kWh имат 51% от клиентите. При тях средната стойност на фактурата за януари е 22,43 лв. Консумация на електроенергия от 301 до 1000 kWh имат 41% от клиентите, като средната стойност на фактурата при тези клиенти е 106,58 лв. Над 1000 kWh имат 8% от клиентите. Средната им фактура е 256,78 лв. За сравнение тази група през януари 2017 г. е била почти двойно по-голяма или 14% от всички клиенти.

Определящо за консумацията е начинът на отопление на клиентите, както и температурите на времето, които през януари 2018 г. бяха по-високи спрямо година по-рано. В планинските райони, където традиционно се ползват дърва за отопление, потреблението и фактурите са по-ниски сравнено с други области, в които най-честият начин за отопление е чрез електроенергия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button