За безопасен интернет: Не приемайте приятелства от хора, които не познавате

Хасково
Среща

Създателят на приложение за защита на деца до 12 г. Деян Благоев гостува в Хасково по темата за безопасния интернет.

Визитата му се организира по случай седмицата на дигиталната грамотност от Съвета на децата. Домакин бе младежкият център, а в организацията участва ученичката Галина Вълчева от хасковската ПМГ “Акад. Боян Петканчин”, която представлява Хасковска област в Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето.

Благоев обясни, че младежите трябва да мислят, защото всяко тяхно действие онлайн оставя следи и може да се използва срещу тях. Децата не трябва да приемат приятелства от хора, които не познават физически. Те не трябва да изпращат снимки и колажи на непознати. На този фон Държавната агенция за закрила на детето разполага с телефон 116 111, на който експерти отговарят на въпроси и сигнали. На него могат да звънят деца и родители ако имат съмнения, че нещо не е наред.

Експертът предупреди, че в социалните мрежи има много фалшиви профили и припомни, че през миналата година полицията е разкрила 80 педофили у нас.

Още новини

loading...

Един коментар по “За безопасен интернет: Не приемайте приятелства от хора, които не познавате

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.